Oppdater olje- og gassproduksjon i 3-Norge, sier Equinox

* Arbeidere ved Monstad-terminalen har truet en streik siden tirsdag

* Swordrup, Goblin og andre avdelinger blir lagt ned

* Swederup er det største oljefeltet i Vest-Europa

* Goblin er Norges største gassektor; Produserer også olje (inkludert energikonseptet Lundin)

OSLO, 12. februar (Reuters) – En mulig streik ved Norges oljelagrings- og eksportterminal i Monstad kan stenge store oljefelt i Nordsjøen neste uke og ramme gasseksport til Europa, sa operatør Equinor fredag.

I mellomtiden advarte Safe Workers Union, som planlegger å streike fra tirsdag hvis lønnsavtalen ikke blir nådd, torsdag at det kan være publiseringsforstyrrelser fra kystnære Johann Sverdorp og Goblin sektorer.

“En potensiell streik kan redusere rålagring og havnekapasitet ved terminalen ved raffineriet Equinor Monstad, noe som kan påvirke produksjonen i flere ekvinedrevne sektorer … inkludert Johann Schwartrup og Troll,” sa selskapet i en uttalelse.

“Det er nødvendig å stoppe produksjonen der inntil videre,” sa Equinor.

Safe Trade Union sa i en uttalelse torsdag at de prøvde å redde Norges gasseksport fra streiken i en tid med stor etterspørsel i Europa.

Men hvis den planlagte streiken fortsetter, vil det få vidtrekkende konsekvenser, sa Equinor.

“En mulig streik kan også påvirke gasseksport fra Goblin-området, så vel som sektorene Quitepjorn, Wisund, Byrd, Fram og Walleman,” sa selskapet.

Johann Schwartrup er det største oljefeltet i Vest-Europa, og produserer omtrent 500 000 fat råolje om dagen. Goblin er regionens største gassektor og produserer olje.

Råoljen sendes til en terminal på Mongstot-raffineriet fra Swordtrupe og andre sektorer, med en lagringskapasitet på mer enn 9 millioner fat, hvorfra den til slutt eksporteres til globale markeder.

Opprinnelig skulle bare et dusin arbeidere streike, men de var engasjert i lasting av skip og håndtering av skipets ankomst og avgang ved Monstot.

READ  Norge insisterte på ikke å torturere fangede vågehvaler

I tilfelle en langvarig konflikt kan en streik spre seg til andre kystanlegg, som kan involvere 800 olje- og gassarbeidere, sa Chef.

Sverdorp-partner Lundin Energy sa i en egen uttalelse at det håpet oljeindustrien kunne nå en løsning med unionen og dermed unngå streik.

Andre partnere i Swordrup inkluderer Agar BP og Total. Blant gigantene er Konoko Phillips og Shell blant lisensinnehaverne. (Rapportert av Derje Solswick i Oslo Redigering av Diane Kraft og Matthew Lewis)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *