Oppdatering 1 – Det norske selskapet Statkraft bokfører kvartalsvis fortjeneste når energiprisene stiger

(Oppdateringer med mer informasjon, konsernsjefkommentarer)

OSLO (Reuters) – Norges største forsyningsselskap, Statcraft, kunngjorde torsdag en økning på 76 prosent i fjor i basisresultatet for første kvartal til 7,2 milliarder kroner (863 millioner dollar) på grunn av høyere energipriser og kraft generasjon i nordlige land. europeisk.

Selskapet hadde også et nettoresultat på 4,8 milliarder kroner, svingende fra et tap på 1,9 milliarder kroner i første kvartal 2020 på kraftig forringede nordlige vindkraftanlegg.

Prisen på det nordiske standardsystemet tredoblet seg nesten etter en kald og tørr vinter, og var i gjennomsnitt 42,13 euro per megawattime i første kvartal 2021, mot 15,44 euro per megawatt time i januar-mars-perioden i 2020.

“Det underliggende driftsresultatet var det beste noensinne i ett kvartal etter økende energipriser i Norden og vellykket energistyring,” sa administrerende direktør Christian Reining Twinsen.

Selskapsrapporten viste at Statkraft hadde priser 6,3% høyere i første kvartal enn gjennomsnittet i det nordiske systemet, ved hjelp av sin fleksible vannkraftverk og reservoarportefølje – den største i Europa.

Imidlertid har høyere energipriser også resultert i en negativ sikringseffekt på 170 millioner kroner for den motstandsdyktige europeiske generasjonen, med kommersielle og finansielle sikringskontrakter som ble inngått til lavere priser, sa økonomisjef Anne Harris under en presentasjon.

“Men kontraktene gir en viktig økonomisk sikring i perioder med lave priser,” la hun til.

Statkraft selger vanligvis en tredjedel av den gjennomsnittlige årlige produksjonen på 60 teravattimer (TWh) flere år foran i terminsmarkedet.

1 dollar = 8,3430 norske kroner, ifølge Nora Polly-rapporten. Redigert av David Goodman og Mark Potter

READ  Oppdater 1- Norske oljeselskaper øker investeringsforventningene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *