Oppdatering 1 – Norsk Naseer studerer en børsintroduksjon etter Arctic kobbergruveavtale

(Legger til reaksjon)

LONDON (Reuters) – Naseer vurderer å notere sine aksjer i Oslo i år etter å ha signert en avtale med lokale tjenestemenn om å bygge verdens første helelektriske kobbergruve i Arktis, sa administrerende direktør i Naseer til Reuters.

Prosjektet, som ligger nord i Kvalsund, har møtt motstand fra urfolks samiske hyrder og fiskere som sier at gruven kan ødelegge sommerreinbeiter og ødelegge kysttorskens gyteområder.

Men Naseer sa i en uttalelse torsdag at gruven hadde signert en samarbeidsavtale med den lokale kommunen Hammerfest.

“Vi klarte å få veldig sterk støtte fra lokalsamfunnet,” sa administrerende direktør Austin Rushfeldt.

Som en del av avtalen med kommunen forpliktet Nasir seg til å bruke lokale leverandører og skape arbeidsplasser, og dermed bidra til å avhjelpe tilbakegangen til lokalbefolkningen og øke økonomien.

Prosjektet ble godkjent i februar 2019 og har blitt sett på som en primær test for Arktis, der klimaendringer og teknologi muliggjør utvinning av mineral og energi, skipsfart og turisme, men truer tradisjonell livsstil.

Rischfeldt sa at restene av gruven, som har inngått en 10-årig forsyningsavtale med Tysklands Aurubis, vil bli deponert i fjordbunnen ved hjelp av rørledninger og vil ikke forstyrre noe marint liv.

Mens mange lokalbefolkningen støtter Nasir-prosjektet, er andre fremdeles imot det. – Å kaste gruvedrift nedover sundet er helt sinnssykt, sa fisker Tommy Petersen til Reuters. “Dette er grobunn for torsk.”

Reindriftsutøvere, som bruker området til sommerbeite, forbereder seg på å ta rettslige skritt for å stoppe produksjonen. “Vi fortsetter å motarbeide denne gruven,” sa Nils Mathis Sarah, reinsdyrhyrden, til Reuters.

Liste

Rachewelt sa at den endelige avgjørelsen om tilbudet av aksjene vil bli tatt de neste månedene.

READ  Norse Atlantic Airways: En ny transatlantisk forstyrrelse

“Det er noe som kan skje i år når det bestemmer seg,” sa han om noteringen.

Han sa at økningen i kobberpriser har bidratt til å øke interessen for børsintroduksjoner, spesielt på den norske Euronext Growth exchange, som har som mål å øke veksten blant små bedrifter.

Kypros-basert Seabird Exploration oppførte sin offshore gruvedrift Green Minerals GEM-ME.OL Tirsdag på sentralen.

Naseer-prosjektet er vert for 80 millioner tonn kobber og studerer elektrifisering for å unngå bruk av diesel på stedet, som står for mye av utslippene fra gruver. (Medrapportering av Zandi Shpalala i London, tilleggsrapport av Goldis Foch i Oslo; redigering av Elaine Hardcastle og Barbara Lewis)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *