Oppfordring fra amerikanske kongressmedlemmer på DOT om å nekte at Norse Atlantic Airways passerer

US House Transportation and Infrastructure Committee, Peter DeFazio og Aviation Subcommittee Chair Rick Larsen, har bedt US Department of Transportation (DOT) om å nekte tillatelse for Norse Atlantic Airways å reise til USA, med henvisning til bekymring for flyselskapet.

Norse Atlantic ønsker å fly til USA på en Boeing 787, men det har kjedet seg noen fjær. Foto: Getty Images

Kongressmedlemmer på Norse Atlantic Airways

Rep. DeFazio, en demokrat fra Oregon, og representanten Larsen, en demokrat fra staten Washington, har bedt transportdepartementet om å nekte driftstillatelse til Norse Atlantic Airways med begrunnelse at de bryter arbeidstakerbeskyttelsestiltak.

På bakgrunn av tidligere språk som indikerer motstand mot flyselskapet, har representanter DeFazio og Larsen hevdet at ved å organisere seg i et land utenfor Norge, hvor det er sterke arbeidslover, søker flyselskapet å bryte disse lovene.

Norwegian selger to 787-er til Neos Air
Norwegian har også brukt datterselskaper i andre land, noe som ble fremhevet i brevet. Foto: Getty Images

Tegn sterke sammenligninger med norsk

Kongressmedlemmer mener flyselskapet gjør det fordi en av selskapets ledere var en tidligere administrerende direktør i det norske selskapet, som har brukt irske og britiske datterselskaper til å drive lavprisflyvninger mellom USA og Europa.

I brevet uttalte kongressmedlemmene at:

“Deres billige forretningsmodell for langdistanse var basert på bruk av piloter og flyvertinner som ble ansatt under kortsiktige kontrakter, og ble tildelt norske datterselskaper via tredjeparts mannskapsforsyningsselskaper. Kort sagt utnyttet nordmannen arbeidskraften mens vi nyter de liberaliserende fordelene med en åpen himmelavtale mellom USA, EU, Island og Norge. Og konkurrerer urettferdig med flyselskaper som ikke undergraver rettferdige driftsstandarder. “

Norsk 787
Norwegian kunngjorde nylig at de vil avslutte langdistansedriften. Foto: Vincenzo Pace | Enkel flyging

Bruk norsk språk som advarsel

Brevet oppfordret også transportdepartementet, med tanke på at nordmannen har mislyktes i sine transatlantiske operasjoner. Mellom 2016 og 2019 heter det i brevet at Norge hadde en gjeld på nesten 7 milliarder dollar.

Norwegian er for tiden i konkurs i Europa og har besluttet å stenge sine lange ruter og fokusere på sine reiser innen Europa.

READ  Norsk velstandsfond søker etter bedriftsforbindelser med uigurer | Business and Economics News

Det norske selskapet oppnådde stor suksess da det startet sin transatlantiske virksomhet i 2016 mellom USA og Europa. Med en overveiende Boeing 787-flåte har flyselskapet brakt et stort antall kunder over dammen.

Norse Atlantic Airways har allerede antydet at de vil operere en lignende modell ved hjelp av en Boeing 787 og har inngått leieavtaler.

Boeing 787 Dreamliner
Dreamliner er et effektivt langdistansefly. Foto: Getty Images

American Airlines pustet lettet ut

Da Norwegian kom inn på det transatlantiske markedet, fulgte det sine første ruter med mye vekst. Denne veksten har satt press på amerikanske flyselskaper.

Nå, uten norsk på markedet, puster flyselskapene lett. Uten den lavpriskonkurransen i markedet er flyselskaper som United optimistiske med hensyn til internasjonal eksponering. Uten norsk tilstedeværelse i markedet er det også rom for mange av de eksisterende flyselskapene å bevege seg mot transatlantiske operasjoner med høy avkastning.

Norsk 787
Skandinaverne ville trenge å gjøre det nordmennene ikke kunne gjøre: gjøre langdistansedrift lønnsom. Foto: Vincenzo Pace | Enkel flyging

Returnering av transatlantisk etterspørsel vil i stor grad avhenge av fjerning av reisebegrensninger mellom USA og Europa. De fleste flyselskaper fokuserer på passasjerfrakt med lav belastning på flyreiser til Europa i dag. Bare viktige reiser er tillatt mellom de to områdene.

Gull Atlantic er en oppstart som er verdt å se. Den har muligheten til å vokse eksponentielt til omfanget av Norges langdistansedrift før den stenger, men å gjøre det kan ha høye kostnader og lav lønnsomhet, og det vil måtte gjøre lavkostmodellen til en lang suksess.

For nå er det et vent-og-se-spill for å se hvordan Transportdepartementet vil reagere på det norrøne Atlanterhavet. Medlemmer av den amerikanske kongressen slutter seg til den amerikanske luftfartsindustrien, men transportdepartementet kan ende opp med å gi norrønt atlantisk driftstillatelse.

READ  Hollandske spillere følger Norge og Tyskland i en protest Qatar - Sports

Synes du at Norse Atlantic Airways skal få lov til å operere mellom USA og Europa? Gi oss beskjed i kommentarene!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *