Opptil €650 eller mer: Slik sparer du et betydelig årlig beløp i vaskerommet eller lagerrommet ditt | din guide

moneyenergie.beVaskerommet kan være det mest praktiske rommet i hjemmet ditt. Den inneholder vaskemaskinen din og tørketrommelen din, og du kan også ha varmtvannsberederen installert der. Alle disse enhetene bruker mye energi. I mange tilfeller representerer de dermed et betydelig innsparingspotensial. mindre, moneyenergie.be Jeg har beregnet alt dette for deg.

Vaskemaskin: besparelser på € 11,44 per år

Opptil 95 % av energien som brukes av vaskemaskinen brukes til å varme opp vannet. Noen enheter gjør dette mye bedre enn andre.

Energimerket forteller deg umiddelbart om vaskemaskinen din vasker klærne dine på en energieffektiv og økonomisk måte. For å sjekke effekten av dette valget på energiregningen din, sammenlignet vi forbruksytelsen til Zanussi ZZ14941WF vaskemaskin (med energimerke A) med Proline FP8140WH (med energimerke E).

En enhet med energimerke A bruker 51 kWh per 100 sykluser, sammenlignet med 83 kWh for etikett E. Så, med den nåværende gjennomsnittstariffen på €35,75/kWh, sparer den mest energieffektive enheten deg €11,44. på årsbasis totalt.

Pumpe: På kjøkkenet ditt kan du også spare mye penger ved hjelp av noen få enkle inngrep.

Tørketrommel: besparelse på €143,61 per år

Tørketrommel er veldig energikrevende. La oss regne igjen. Som utgangspunkt tar vi AEG T8DBGP86 med varmepumpe og energikarakter A +++. Det årlige energiforbruket er beregnet til 177 kWh. Vi sammenlignet den med Beko DA8012GA med avtrekksluft og den har C energimerke.

I dette tilfellet er det årlige energiforbruket 578,70 kWh. Til sammen utgjør energibesparelsene oppnådd takket være denne mer bærekraftige modellen 143,61 euro totalt.

Energitariffer i februar: En nedgang på 25 % og den faste kontraktsprisen på Luminus er betydelig redusert.

READ  Rekordmange ansatte med firmabil

Varmtvannsbereder: besparelser på minst 500 euro per år

Varmtvannsberederen er ofte plassert på vaskerommet. En standard elektrisk varmtvannsbereder bruker enkelt opptil 2000 kWh på årsbasis. Hvis du bytter dette apparatet med en varmepumpekjele som bruker varme fra luften til å varme opp vannet, reduserer du det årlige forbruket til 600 kWh.

Forskjellen i lommeboken din: €500,50. En solvarmer som bruker solenergi til å varme opp vann vil ytterligere redusere dine årlige forbrukskostnader.


Les mer på Monenergie.be:

Dusj eller dusj: Hva er kostnadsforskjellen?

400 000 husstander vil miste sin sosiale energitariff raskere enn forventet

Hva er effekten av vedlikehold av gasskjele på energiregningen din?

Vår partner Monenergie gir deg denne artikkelen. Monenergie.be er en uavhengig sammenligning av strøm- og gasspriser.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *