Orkanen Ida: Livstruende storm rammer USAs kyst Verden | Nyheter

Den største stormen for tiden på Cuba forventes å nå den amerikanske kysten innen søndag – noe som bringer med seg potensialet for usigelig ødeleggelse. Eksperter fra National Hurricane Center (NHC) spår at Idas styrke vil nå 4. plassen i morgen og være veldig farlig.

National Weather Service-meteorolog Benjamin Scott sa til Associated Press: “Det vil være en livsforandrende storm for de som ikke er klare.”

Uværet har allerede ført til kraftig regn og sterk vind på Cuba.

NHC rapporterer at livstruende storm- og orkanforhold forventes å fortsette på det vestlige Cuba de neste timene.

Met -kontoret har advart mot flom og skred på Jamaica, Caymanøyene og Isle of Youth.

Når orkanen når den amerikanske kysten, forventes det å være “den farligste store orkanen som når kysten av Louisiana”, med flom som sannsynligvis vil forekomme 10-15 fot over bakkenivå.

NHC advarer om “katastrofale vindskader” rundt stormens sentrum og understreker at “tiltak for å beskytte liv og eiendommer må fullføres raskt i varselområdet.”

På en pressekonferanse fredag ​​ba New Orleans -ordfører Latoya Cantrell innbyggere utenfor byens Levy -organisasjon om å evakuere.

“Nå er tiden,” sa han.

Les mer: Klimaendringer Brann og flom ødelegger USA

Det hvite hus sier at nødplaner er under utarbeidelse for å forberede den forestående stormen og at guvernør Bell Edwards har erklært unntakstilstand.

READ  U.S. klimaforskning boikott forlatt av frykt for å falle i sjøen Massachusetts

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *