Orkanen Kentucky dreper minst 50 (video)

Den amerikanske guvernøren sa at en orkan i Kentucky hadde drept minst 50 mennesker.

«Jeg er redd mer enn 50 mennesker har dødd i Kentucky (…), vi kunne ha drept 70 til 100 mennesker, noe som er veldig ille,» sa delstatsguvernør Andy Peshier lørdag.

Mange distrikter i delstaten har blitt ødelagt av den sterke orkanen som har gått mer enn 300 kilometer.

Han sa at «utallige liv har gått tapt» da taket på en bestemt stearinlysfabrikk i Mayfield kollapset.

– Før midnatt erklærte jeg unntakstilstand, sa han og la til at søke- og redningsteam var suspendert i kjølvannet av strømbruddet.

Bilder og videoer av Mayfield delt på sosiale medier viser bygninger spredt i gatene, vridd metall, trær og murstein.

American Channels filmet banen til orkanen: svarte sylindre som feier bakken og blinker med periodisk lyn.

Og i nordvest, Illinois, er rundt 100 mennesker fanget i et stormherjet lager i Amazonas, ifølge medieoppslag. Dette er de ansatte i distribusjonsselskapene som jobbet om natten for å utføre bestillinger før høytiden.

«Den store hendelsen»

Collinsville Emergency Management Agency bemerket at «mange mennesker var fanget i Amazon-lageret» etter denne «massehendelsen.»

Nødetatene jobbet for å frigjøre disse menneskene fra installasjonen til tidlig lørdag morgen, med en tredjedel av det som ikke var annet enn steinsprut.

Bilder av Edwardsville Amazon-lageret ble delt av amerikanske nyhetskanaler og sosiale medier, med det meste av taket på installasjonen revet, en av veggene kollapset inn i bygningen og hele stedet kollapset.

Illinois-guvernør JP Pritcher tok opp «Edwardsville People’s Prayer», og la merke til at Illinois Police and Emergency Management Agency «koordinerer operasjonene deres tett med lokale myndigheter.»

READ  Tidligere britiske statsminister Tony Blair forsvarer seg mot sine motstandere

Vurderingen av potensielle ofre er foreløpig ikke rapportert.

I en uttalelse til lokale medier sa Amazon-talsmann Richard Rocha at Amazon var det «primære» medlemmet av «Safety and Welfare»-teamet av ansatte og medarbeidere.

«Vi vurderer situasjonen og vil dele mer informasjon så snart den er tilgjengelig,» la han til.

I Arkansas rapporterte media at én person var blitt drept og 20 andre var fanget på et sykehjem. Men redningsmenn evakuerte de som var fanget i den «nesten ødelagte» bygningen, fortalte Craighead County-offisielle Marvin Day til lokale nyhetskanaler. En annen døde i staten.

I Tennessee har minst to mennesker blitt drept i dårlig vær, sa en tjenestemann i nødledelsen, siterer lokale medier.

Missouri ble også rammet av orkanen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *