Oslo aksjemarked falt nesten 2,5 prosent

Spredningen av den nye koronavirusvarianten i Storbritannia stenger noen deler av London, med familier i sentrum som bare må feire jul med medlemmer av husstanden, og grensene blir stengt igjen. Dette ga ny usikkerhet og en nedgang i aksjemarkedene mandag, der hovedindeksen på Oslo Børs avsluttet dagen med en bred nedgang, med kjerneindeksen som lukket nesten 2,5 prosent.

– Denne mutasjonen gir hard frykt for harde nedstengninger og vil være veldig vanskelig å bli kvitt viruset. Generelt ville en avtale om en støttepakke i USA gitt en drivkraft, og vi har sett futuresindekser i amerikanske aksjemarkeder peke oppover først. Men Eric Bruce, sjefstrateg for formueforvaltning i Nordia, sier at avtalen i Kongressen har vært priset i markedet i noen tid.

– Kontantstrømmen dør før jul

Christian Dunn, leder i Alfred Berg, mener fullt ut at det er grunn til bekymring.

– Hvis du ser på konsekvensene av å gjøre viruset, ja. Hvis det er en ny form for viruset, som er en dårlig situasjon, må de utviklede vaksinene justeres og modifiseres. Vi var litt lettet da vaksinene kom på banen, og hvis det var en ny type virus, måtte vi vente litt lenger, sier Dunall, noe som indikerer at markedet har lært å leve med viruset slik at en mutasjon kan håndteres.

Manager Christian Dunall.

Manager Christian Dunall. (Foto: Michael Berg)

– Hvordan posisjonerer du deg mot året nå?

– På slutten av året vil vi ikke gjøre det i det hele tatt. Vi har posisjoner som er relativt sterke etter vår mening, sier han.

De største posisjonene i fondet han forvalter, er de fra Nordic Compaq, hage- og skogbruksutstyrsselskapet Husqvarna, spillselskapet Evolution Gaming og Forest Group Holman.

– Vi må bli minnet på at vi har lite data rundt denne nye virusmutasjonen. Vår tilnærming er at å ta hurtige avgjørelser basert på tynne data er en dårlig tilnærming. Vi får se om det før vi gjør betydelige endringer, sier Dunall

– Kontantstrømmer før jul, noe som betyr at det er vanskelig å gjøre noe akkurat nå, sier han.

– Logisk

Butikksjef Hans Train Nielsen sier at begge makrotallene det siste halvåret har vært bedre enn forventet. Kvartalstall for tredje kvartal er også bedre enn konsensus. Videre er det fått nye vaksiner og omfattende stimuli fra sentralbanker og myndigheter.

– Han sier at de fleste aksjeinvestorer kan være enige om at priser aksjer i 2021-inntjening.

– Når markedet får en virusmelding om at 2021 ikke er i boksen, er det fornuftig for aksjemarkedet å ta et lite skritt tilbake fra hele tiden, sier Thiren Nielsen.

De fleste aksjene på Oslo Børs falt, oljerelaterte selskaper falt mest, og etter at oljeprisen ble svekket svekket streiken og oljeetterspørselen ytterligere.

Oljeselskapene Equinor og Agar PP falt mer enn fem prosent, mens oljeprisen falt fire prosent.

– Hvis det forblir i noen land i Europa, vil det ikke ha stor innvirkning på etterspørselen etter olje, men etter hvert som viruset sprer seg ytterligere med en infeksjonsrate, øker risikoen for en global låsing. Dette kan være veldig vanskelig fordi OPEC + har gjort produksjonskutt enklere og er i ferd med å slippe produksjonen. Helge Andre Martinson, oljeanalytiker i DNP Markets, sier de sannsynligvis er for langt unna til å gjøre dype kutt igjen.

Husk at oljeprisen er $ 49 fatet, opp fra mindre enn $ 40 fatet i oktober i fjor. Med andre ord er oljeprisen fortsatt høyere enn for to måneder siden.

– Det vi trenger å huske er at til tross for at det grunnleggende er litt svakt, har oljeprisrallyet kommet. Etterspørselen i Europa er svekket, mens Libyas produksjon har kommet tilbake. Dette er et veldig vaksinedrevet møte, og hvis du begynner å presse disse forholdene, kan du få en betydelig korreksjon, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Narningslive AS og / eller våre leverandører. Vi liker å dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller annen type applikasjon kan bare skje med skriftlig tillatelse eller ved lov. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

READ  Den norske sjefen Solbagen synes Arsenal er et godt trekk for Odeguard

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *