Oslo, Coronadest | Private spillere tar opptil 2000 kroner for en koronatest. Nå kommer Bjørn Guldvog med klar beskjed

Helsedirektøren mener det offentlige tilbudet er tilstrekkelig.

Vi fortsetter å be myndighetene om å ha en lavere terskel for testing for koronavirus. Noen steder er trykket høyere enn andre steder, spesielt i Oslo der smitteforholdene er alvorlige. Oslo kommune har forbedret testfunksjonen sterkt siden sommeren, og innen utgangen av november gjentok byråd Raymond Johnson at testing var gratis i hovedstaden.

Sjekk ut videoen over: J ன் rn Goldwalk sier sitt om offentlige og private testtilbud.

Imidlertid er det mange spillere som løper for seg selv og kan tilby kronetester den dagen. Du kan få testresultater samme dag eller neste dag. Det er imidlertid en liten fangst, og den er ikke billig. Netavision-prisen er nær 1000 kroner og opptil 2000 kroner.

Utvalgte private aktører i Oslo som tilbyr kroningstester

* Corona Station: 549 kr – Tillegg på 679 kr for neste dags svar.

* Oslo Helse: 750 kroner til 2000 kroner.

* Volt: 820 kroner til 1640 kroner.

* Tilgjengelig: 795 kroner.

* Alleris: Basert på hva du vil ha fra 840 kroner og dynamisk pris.

* Dr. Tropin: 995 kroner.

* Oslo legesenter: 980 kroner.

* Legevakt vest: 1000 kroner til 1800 kroner.

* Med Point: 750 kroner til 1500 kroner.

* Hjemmeleger: Fra 1290 kroner.

* Klinikkens strekkode: 830 kroner

Veldig utvidet

Oslo Hells, en av aktørene i bransjen som tilbyr koronale tester, har et kontor i Hectahoxween. I løpet av Corona-perioden utvidet de virksomheten betydelig.

– Før epidemien hadde vi bare tre ansatte i selskapet, nå har vi 21 ansatte. På grunn av stor etterspørsel og mange ansatte måtte vi leie et eget rom på 400 kvadratmeter Sporviscatta 13, skriver Gambis Persley, daglig leder og lege, i en e-post til Netavision.

– Hvor mye er den økte omsetningen på grunn av koronatesten?

– Jeg ønsker ikke å publisere statistikk over omsetningen eller utgiftene vi har i forbindelse med Corona-testen, men i fjor våre tjenester fastlege Og når jeg er basert på private tjenester, kan jeg si at omsetningen er høyere enn 2019. Vi har også denne nye tjenesten i år, som bidrar til å øke salget, sier Pearsley.

Les også: Frykt for en tvillingepidemi i Norge: – FHI-forsker (+) sier det kan være verre

READ  Diktatorkonger fra Norge på vei opp.

En annen aktør i markedet, Clinic Barcode, har vært den rimeligste leverandøren i markedet. En test for noen måneder siden kostet 690 kroner, men mer enn det Hovedstad De sa at prisene vil endre seg avhengig av om det er økt etterspørsel eller ikke.

– Vesentlig øker

I høst har de hevet prisen til 830 kroner, som fortsatt er en konkurransedyktig pris i markedet. Frederick Rivalsrut, legen og administrerende direktør, snakket ikke mye med Netavision, men sa: Financevision Jeg september:

– Vi er et oppstartsselskap og vi forventer at salget vil øke betydelig i år, gjør det. Smittsom eller ikke. Covit-19 påvirker salget til en viss grad, men er veldig trivielt i det store bildet. Vi var lønnsomme allerede før epidemien kom og har solide ben for å stå i normal stilling. Omsetningen øker uke for uke, og vi møter spennende tider.

Ta en titt på hva statsministeren sa om årets julefeiring:

Beskytter summer

Hos Oslo Health kan du ta en PCR-test, som er en «rutinemessig» test for folk flest, der du kan stikke en klut i nesen / halsen. Det koster fra 750 kroner, men prisen kan være så høy som 1250 kroner hvis du vil bekrefte et negativt testresultat knyttet til utenlandsreiser.

Les også: Smittegraden i Groot-distriktet fortsetter å øke

Ønsker du en ekspressanalyse, det vil si svare så raskt som mulig, blir totalprisen 1400 kroner. Det er også mulig å betale 2000 kroner for en pakke som inkluderer antigen-testing (hurtig testing) og PCR-testing. Svaret på hurtigprøven vil være tilgjengelig etter 15 minutter. Disse prisene ligger i samme prisklasse som andre aktører, men Oslo Helselege mener prisene er rimelige.

– Å kjøpe forbruksvarer og teste utstyr er dyrt. Denne aktiviteten gir oss betydelig økte kostnader som ikke leveres av offentlig sektor. Testing på offentlige og kommunale testsentre er gratis, men ikke alle kan teste seg selv der. Et eksempel på dette er selskaper som ønsker å teste mennesker eller deres ansatte, avslutter Persley.

– Kravet skal ikke være stort

Helsedirektør J ன் rn Goldwalk har innsett at det er mange private aktører i markedet.

– Helsedirektoratet har ingen mening om rollen som private aktører, det skjer på en forsvarlig måte fordi vi har de relevante godkjenningsprosedyrene. Men behovet for å ta private tester bør ikke være stort. Det viktigste folk trenger å vite er at forsøk fra offentlig sektor er helt gratis, og nesten alle får svar etter en dag og maksimalt to dager, sier Goldwalk til Netavision.

READ  Frankrike på stafettetappen bak Norge og Sverige•macommune.info

– Hva synes du om prisnivået på privatstilførte koronatester?

– Den faktiske kostnaden for testen vil være på denne skalaen, du tar alle kostnadene på bildet. Det er deler, personalkostnader og andre ting, men jeg kan ikke kommentere det eksakte kostnadsbildet for den enkelte aktør, svarer helsedirektøren.

Les også: Oslo utvider stengingen av samfunnet – kommer med presserende samtaler fra næringslivet

Han gjentar:

– Siden testene er gratis for alle som vil generelt, er dette ikke noe jeg vil anbefale. Imidlertid, noen mennesker, av forskjellige grunner, liker å teste seg selv på denne siden. Så lenge det er sunt og godt organisert, har vi ingen mening om det.

– Betalte ikke noe ekstra

Enten det er en offentlig eller privat rollebesetning, må testene sendes til et godkjent laboratorium. Oslo universitetssykehus (OUS) gjennomfører koronar tester i to laboratorier.

– I avsnittet om molekylær diagnose og virologi i Ullal. Her blir, som vanlig, alle våre respiratoriske tester for virus analysert. Prøver er hentet fra OUS, Diakonhjemmet, Lovisenberg og noen offentlige og private aktører i Oslo. Her skriver mikrobiologiprofessor Friedrich M ர் ller i en e-post til Netavision at både transporttid og analysetid er relativt kort, så den totale responstiden (fra prøven tatt – prøvesvar) er relativt kort.

Han beskriver videre det andre laboratoriet:

– i vårt Phantom Lab – er satt opp spesielt for å analysere store koronaprøver fra eksperimentelle poliklinikker i Oslo og noen klienter i andre deler av helsen sørøst. (Del) På grunn av den lange transporttiden og andre verktøy er responstiden her noe lengre. Det er viktigere at M மு ller sier at det kan være offentlige aktører som sender prøver hit.

– Betaler private aktører ekstra for å få rask respons?

Det er ikke «offentlig» og «privat» som bestemmer responstiden, men ethvert analytisk stedeksempel blir utforsket. Privatpersoner betaler ikke noe ekstra for raske svar. OUS gir derimot raske tester for utvalgte pasienter på sykehuset, men ellers, sier OUS-professoren.

READ  De sjeldne rosa aurorasene sett på den norske himmelen

Plasser flatt

Tidligere i år fikk Oslo kommune litt kritikk for sin manglende testevne. Etter sommerferien i august fikk Oslo bystyre hard kritikk ettersom antallet epidemier i hovedstaden økte.

Helsebyråd Robert Stein er flat og sa:

– Vi opplever nå uakseptable ventetider for å få en test. Vi har for tiden en ukes ventetid – noe som ikke er tilfredsstillende, sa han, som trodde utvidede starttider og flere teststasjoner ville redusere ventetiden nå.

Les også: Helserådet: – Uakseptabel ventetid for koronar tester

Han sa bystyret har igangsatt en rekke aktiviteter og har inngått avtaler med flere private helseforetak for å gjennomføre koronatester, blant andre. Aina Steinerson, leder av helse- og samfunnsutvalget i Oslo bystyre, var imidlertid ikke helt fornøyd med responsen.

– Disse planene burde ha vært klare på forhånd. I tillegg tar det en uke med kommunen å få svar, mens du får private svar dagen etter hvis du sjekker før 13. Dette bør bystyret merke seg, da vi ikke kan ha en slik klassedeling. Kommunen henger etter private aktører når det gjelder digital, nyskapende og kapasitet, sa han til Netavision.

– Hvis folk vil betale noen tusen, kan de

Infeksjonssituasjonen har forverret seg siden august, så det er fremdeles en god tid for private aktører i fremtiden. Ever Evrud, byråd og rød politiker som tidligere har kritisert private aktører, vil insistere på at testkapasiteten i hovedstaden er bedre og at folk har frihet til å velge.

Les også: Corona-test: Raymond Johanssons dobbeltmoral

– Oslo kommune har god testevne og testing er gratis. Hvis folk vil betale noen få tusen for å ta den samme testen andre steder, kan de, skriver han i en tekstmelding til Netavision.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *