Over 3 millioner belgiske WhatsApp-brukere hacket: «kontakter»-identitet har blitt voldtatt, sier ekspert

Telefonnumrene til nesten 500 millioner Whatsapp-brukere er for tiden til salgs på internett. Lekkasjen gjaldt 84 land, inkludert Belgia. Hva kan disse tallene brukes til? Hva er risikoen for brukerne?

Data fra nesten 500 000 millioner brukere av Whatsapp videresolgt: I Belgia bruker mer enn 5 millioner mennesker denne meldingstjenesten på smarttelefonene sine. Hos oss gjelder hacking 3 188 584 tall. For øyeblikket er det umulig å vite hvordan disse dataene ble lekket, men de er for øyeblikket til salgs.

Olivier Bogart, en ekspert på nettsikkerhet, gir sin analyse for RTL INFO. «Jeg tror med konteksten det er blitt beskrevet for oss her, med så mange telefonnumre, er det et forsøk på svindel.»han mener. «Han spiller på å etterligne kontaktene våre: Jeg har en venn på Whatsapp, jeg fikk en melding fra ham, det er nummeret hans fordi han er i kontaktlisten min, så ikke bekymre deg., jeg følger»Olivier Bogart forklarer. «Det er klart tanken her er å kunne tjene penger.»

Parametere for å justere

Men hvordan unngår jeg denne typen hack og beskytter nummeret mitt? I Whatsapp-innstillingene er det en personverninnstilling for å begrense synligheten til bestemt innhold.fortsetter vår ekspert og fraråder å kontakte våre nære kontakter og navngi profilen vår kun med fornavn. «Kontaktene våre er folk vi kjenner, så bare å ha et fornavn er nok.»

Nesten en fjerdedel av appens brukere er berørt. For øyeblikket har ikke morselskapet kommunisert om denne lekkasjen.

READ  Energipris: offentlig godkjent prosedyre for tilskudd til inspeksjon av fyringsolje

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *