Over 9 millioner falske beroligende piller trukket tilbake fra sirkulasjon av politiet i Ungarn og Norge – Eurasia Review

Mer enn 9 millioner falske beroligende tabletter er beslaglagt som et resultat av en felles aksjon mellom det ungarske nasjonale politiet (Magyar Rendőrség) og det norske politiet (Politi) med støtte fra Europol og Eurojust.

De to lederne for dette kriminelle nettverket ble arrestert i Ungarn, sammen med tre av deres medsammensvorne, som et resultat av hussøk 24. og 25. mars.

Kriminelle produserte forfalskede clonazepam-tabletter i et underjordisk laboratorium. Rundt 250 kilo og 300 liter forskjellige forløpere ble funnet på bakken.

Clonazepam er foreskrevet for en rekke helseproblemer, inkludert panikklidelser og kramper.

De falske pillene som ble produsert av dette kriminelle nettverket, ble tilsynelatende identiske med legitime medisiner, men oppfylte ikke kvalitetskravene til deres farmasøytiske kolleger.

De forfalskede pillene ble solgt i hele Europa, med Norge som en av de viktigste destinasjonene.

Europols COPY-analyseprosjekt, under European Economic and Financial Crimes Center (EFECC) fra Europol, var medvirkende til denne etterforskningen. Hans analytikere hjalp til med å identifisere landet der det underjordiske laboratoriet var lokalisert. I løpet av handlingsdagen ga Europol også etterforskere i feltet ekstern tilgang til databasene, som tillot kryssjekk av informasjon i sanntid.

READ  Rebound i det globale gassbehovet truer internasjonale klimamål: IEA

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *