P-1B bærerakettene er den første bombeflygruppen fra Norge

To luftvåpen P-1B bæreraketter gjennomførte et bombeoppdrag på Norge fredag, årets første oppdrag og første gang bærerakettene har forlatt et nordeuropeisk land.

Denne øvelsen fremhever den økende betydningen av Arktis i nasjonal sikkerhetsstrategi.

Luftforsvaret sa at det fullførte taktiske koordineringsøvelser med den norske F-35 og marine eiendeler 26. februar, inkludert B-1B og 9. ekspedisjonsbomberegiment fra 7. bomldivisjon fra Dice Air Force Base i Texas. Dette arbeidet skjedde nær Norskehavet.

Flyttingen kommer bare noen uker etter at den amerikansk-europeiske kommandoen kunngjorde 2. februar at den midlertidig vil suspendere 200 personell og en B-1B Lancer-flåte fra Dice til Orlands flyplass.

“Det er hensiktsmessig å sparke denne PDF-en med tanke på å demonstrere vår evne til å integrere med våre norske allierte på mange domener,” sa European-Air Force Africa Commander U.S. Air Force General Jeff Harijan i en Air Force-melding. Utgivelse. “Denne typen mobilitet er veldig viktig i Arktis, der ingen land har infrastruktur eller evne til å operere alene.”

Luftforsvaret har rutinemessig uttalt at bombegruppens oppdrag er å markere USAs forpliktelse til NATO og sende en klar avskrekkende melding til enhver motstander.

READ  Oljedirektoratet reviderer den norske ressursvurderingen av havet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *