P-1B bærerakettene er den første bombeflygruppen fra Norge

To luftvåpen P-1B bæreraketter gjennomførte et bombeoppdrag på Norge fredag, årets første oppdrag og første gang bærerakettene har forlatt et nordeuropeisk land.

Denne øvelsen fremhever den økende betydningen av Arktis i nasjonal sikkerhetsstrategi.

Luftforsvaret sa at det fullførte taktiske koordineringsøvelser med den norske F-35 og marine eiendeler 26. februar, inkludert B-1B og 9. ekspedisjonsbomberegiment fra 7. bomldivisjon fra Dice Air Force Base i Texas. Dette arbeidet skjedde nær Norskehavet.

Flyttingen kommer bare noen uker etter at den amerikansk-europeiske kommandoen kunngjorde 2. februar at den midlertidig vil suspendere 200 personell og en B-1B Lancer-flåte fra Dice til Orlands flyplass.

«Det er hensiktsmessig å sparke denne PDF-en med tanke på å demonstrere vår evne til å integrere med våre norske allierte på mange domener,» sa European-Air Force Africa Commander U.S. Air Force General Jeff Harijan i en Air Force-melding. Utgivelse. «Denne typen mobilitet er veldig viktig i Arktis, der ingen land har infrastruktur eller evne til å operere alene.»

Luftforsvaret har rutinemessig uttalt at bombegruppens oppdrag er å markere USAs forpliktelse til NATO og sende en klar avskrekkende melding til enhver motstander.

READ  Fra Norge oppfordret Alexandre de Groove europeiske land til å sette et tak på gassprisene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *