P-1B driver Bomber Task Force i Norge og Sverige

9. mars (UPI) – Luftforsvaret sa at B-1B Lancer gjennomførte et bombeskvadronoppdrag i Norge og Sverige tidligere denne uken.

Støtter P-1B, norske og svenske felles angrepskontrolløvelser fra den 7. bombedivisjonen på Dice Air Force Base i Texas.

Flyet gjennomførte en “hot-pit tanking” på Bode Air Force Base i Norge og ble integrert med fire svenske JAS-39 Griben jagerfly.

“Våre bombefly trenger ikke å spille en så viktig rolle hver dag for å trene vennlige og allierte JDACs,” sa general Jeff Harijan, sjef for USAFE-Afrika. Nyhetsutgivelse. “Muligheter for å trene fremover med våre allierte, allierte og amerikanske spesialoperasjonsstyrker gjør oss til den raskeste, mest fleksible og klare styrken vi trenger å være.”

Dette oppdraget er en av de siste B-1-distribusjonene for den arktiske regionen.

I slutten av februar viste to B-1-bombefly en styrke nær russiske marinebaser – den første siden de ble sendt til Norge tidligere denne måneden.

I mai fusjonerte B-1B med engelske, svenske, nederlandske og norske fly, hvorav Lancers første fly var over Sverige.

I september fløy to P-1B bæreraketter direkte over Nordpolen til Grønland som en del av et to-ukers treningsoppdrag med det norske luftforsvaret.

READ  A Publisher's Paradise - New Indian Express

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *