På en strand gjør en turgåer århundrets oppdagelse

Ifølge eksperter oppdaget Erlend Bohr en ekte skatt som kan dateres tilbake til 600-tallet. – Kreditt: Anniken Celine Berger, Arkeologi / NTB / NTB via AFP

Denne amatørarkeologen vil ikke snart glemme den utrolige oppdagelsen han gjorde i Norge i slutten av august. Legene rådet ham til å gjøre mer fysisk aktivitet, så Erlend bestemte seg for å ta en metalldetektor og gå en tur. Han var langt fra å forestille seg å falle på en ekte skatt, har allerede kvalifisert seg som «århundrets oppfinnelse» i landet. Walker fant faktisk sjeldne juveler som dateres tilbake til 600-tallet. Settet består av ni gullmedaljonger og perler, opprinnelig satt sammen som et halskjede, og inneholder også tre ringer, ifølge Universitetet i Stavanger.

«Først trodde jeg det var sjokolademynter eller kaptein Sabelden,» sa Erland Bohr, en populær fiktiv norsk piratfigur, i en pressemelding fra universitetet. «Det var helt uvirkelig. »

Les mer – Antikviteter i Israel: Den utrolige suksessen til amnestikampanjen

Varslet tok lokale arkeologer over. Ifølge dem stammer smykkene, hvis totalvekt er litt over 100 gram, tilbake til 500 e.Kr., en tid med stor folkevandring i Europa.

Et offer til gudene?

– Dette er århundrets oppdagelse i Norge, sier Ole Madsen, direktør ved Universitetet i Stavangers arkeologiske museum. » Finn så mye gull på en gang Veldig sjelden. » Det siste sammenlignbare funnet i et skandinavisk land går tilbake til 1800-tallet […] Les mer

Video – I Albania skjuler en innsjø restene av Europas eldste innsjøby

READ  Mondial Montaigu - Portugal, 3. foran Japan, Mexico 5

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *