På tide å innrømme svikt – VG

Presentert av Riley Stick: Barack Obama og Joe Biden gratulerer Donald Trump ved innvielsesseremonien 29. januar 2017 i Washington DC. Til høyre demokratisk senator Zuch Schumer. Foto: Paul J. Richards / AFP

Donald Trump ankom søndag med nye påstander om valgsvindel. Hans forgjenger, Barack Obama, mener presidenten allerede burde ha innrømmet nederlag i dagene frem til valget.

Den tidligere presidenten i USA er til stede med nye memoarer om «et lovet land», så han står i kø søndag Intervju om CBS-programmet 60்தில் 60 minutter.

Her ble han spurt om han hadde noen råd til den sittende presidenten Donald Trump, som ennå ikke har gratulert motstanderen Joe Biden med seieren eller innrømmet valgnederlag.

Les deler av det «lovede land»: Slik valgte Obama Joe Biden som visepresidentkandidat

– Vel, en president er en offentlig tjenestemann. De har et midlertidig kontor, og slik er det satt opp. Når tiden din er ute, når du landet til toppen og tenker utover ditt eget ego og dine egne interesser og frustrasjoner, fortsetter Obama å svare:

– Mitt råd til president Trump er at hvis du er for sent i løpet nå, vil du bli husket som nummer én favoritt i landet, og nå er det tid for deg å gjøre det.

Da Barack Obama vant presidentvalget i 2008, svarte president George W. Bush:

– Så tror du det er på tide for ham å innrømme tapet sitt? Spør reporteren.

– Absolutt. Som Obama sier, tror jeg at tiden kan være dagen etter valget eller minst to dager etter valget, og han mener at tallene tydelig viser at Joe Biden vinner klart og at ingenting nå vil endre utfallet.

READ  Russland gikk forbi Montenegro mer enn Frankrike, og Norge imponerte

Obama dypt bekymret: – Demokratiet vårt ser ut til å være på randen av krise

Dropper deler av sakene

Trump og kampanjemaskinen hans Mange stater er i full gang med en juridisk kamp for å utfordre valgresultatene, Men forbedringer så langt har vært minimale. Trump-leiren viste ikke bevis for at de begikk en omfattende og systematisk valgsvindel.

Les mer

Kontroversiell Trump sendte et intervju: – Hva skjedde med presidenten?

Søndag kunngjorde Trump imidlertid på Twitter at «store søksmål» var på vent, som snart ville bli anlagt:

– Han skriver at nøkkelsakene våre som viser at valget i 2020 ble gjennomført i strid med grunnloven, og at ubesvarte saker for å endre resultatene vil bli sendt inn snart.

Biden vurderer en sak: Dette forhindrer overgangsperioden

Forrige dag hadde Trump skrevet at Joe Biden hadde «vunnet i falske medias øyne» og at han ikke ville innrømme noe. Twitter har sendt ut en melding om at innholdet er kontroversielt.

Washington Post skriver at Biden mottok 49,9 prosent av stemmene mot Trumps 49,8 prosent, der Trumps kampanje har bestemt seg for å droppe sin juridiske kamp mot å avholde presidentvalg i nøkkelstaten Pennsylvania.

Søndag for dem Arkiverte en revidert versjon av saken, Påstandene om at tilskuere ikke fikk delta under stemmetellingen ble blant annet henlagt. Trump og hans personlige advokat, Rudy Giuliani, har tidligere sagt at mer enn 600 000 stemmer skal erklæres ugyldige i Philadelphia og Pittsburgh på grunn av dette.

Har du tatt den med deg? Trump vant saken i Pennsylvania – endret ikke avgjørelsen

I den nye saken skriver Trump-kampanjen at demokrater i noen distrikter mottok urettferdige fordeler fordi velgerne burde ha fått lov til å rette feil på egen avstemning. I følge lokale tjenestemenn gjelder dette et veldig lite antall stemmesedler og vil ikke påvirke valget.

READ  Courage in Breast 2.0 - VG

– Vil gi dem en skjennende preken

Jeg CBS-intervju Obama sier mange republikanere valgt på påstander om valgsvindel er interessert i å støtte presidenten.

– Dette er nok et skritt på veien for å undergrave ikke bare den innkommende Biden-administrasjonen, men også demokratiet. Dette er en farlig vei. Hvis et av våre egne barn taper, vil de aldri akseptere det hvis de oppfører seg slik, ikke sant? Den tidligere presidenten sier og legger til:

– Hvis den andre siden anklager døtrene mine for å sutre og jukse på taperne i en eller annen kamp, ​​uten bevis, vil vi skjelle ut dem.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *