Pakistan henviser Indias menneskerettighetsbrudd til andre utsendinger – Pakistan

Utenriksminister Shah Mahmood Qureshi har oversendt dokumentasjonen som dokumenterer Indias systematiske og utbredte brudd på menneskerettigheter og internasjonal humanitær lov i ulovlig indisk okkuperte Jammu og Kashmir til sine kolleger i Norge, Portugal, Irland og Egypt, ifølge en uttalelse fra UD. Det sa kontoret onsdag.

Qureshi møtte utenriksministrene på sidelinjen av den 76. sesjonen i FNs generalforsamling i New York.

Pakistan sender sak om menneskerettighetsbrudd i det indiske okkuperte Kashmir

September sendte Pakistan inn et 131-siders dossier med Qureshi som formidler at han identifiserer indisk aggresjon og barbari på IIOJK.

Filen inkluderte lyd-, video- og dokumentasjonsbevis som kriminaliserer menneskerettighetsbrudd i India, krigsforbrytelser, folkemord og tortur mot Kashmiris.

Ved anledningen sa Qureshi at det internasjonale samfunnet bør spille sin rolle for å hindre India i å begå menneskerettighetsbrudd i IIOJK. Han oppfordret også verdens ledere til å kreve at India gjenoppretter beslutningen om å oppheve Kashmirs særstatus.

FM Qureshi Å forlate Afghanistan kan føre til borgerkrig og økonomisk kollaps

Utenriksministeren fremhevet også viktigheten av det internasjonale samfunnets fortsatte og positive engasjement med Afghanistan, for å fremme varig fred og stabilitet og ta tak i den alvorlige humanitære situasjonen i landet.

Han bemerket Pakistans rolle i å støtte FNs pågående humanitære innsats i Afghanistan, i tillegg til å lette evakuering og flytting av FN og internasjonalt personale samt utenlandske diplomater og borgere fra en rekke land.

Han diskuterte de tette bilaterale forbindelsene mellom Pakistan, Norge, Portugal, Irland og Egypt med det felles engasjementet for å ytterligere styrke det gjensidige samarbeidet. Qureshi understreket også behovet for å øke samarbeidet innen politisk, økonomisk, ren energi og andre områder av felles interesse mellom de to landene.

READ  Bodo: ny by, ny flyplass

Pakistan ønsker sterke forbindelser med USA

Tidligere sa Qureshi på møtet i Council on Foreign Relations i New York at Pakistan ønsker et sterkt forhold til USA utover terrorbekjempelse og Afghanistan etter at styrker har trukket seg fra Kabul.

Han sa at Pakistan ønsker å gjøre bruk av tilkoblingsinfrastrukturen, inkludert Kina-Pakistan økonomiske korridoren, for å fremme regional handel og økonomisk integrasjon.

USA vil være en viktig partner, sa han og la til at Pakistans klimavennlige energipolitikk gir enorme muligheter for amerikanske selskaper som spesialiserer seg på ren og fornybar energi.

For å få anerkjennelse må Taliban godta internasjonal mening: Qureshi

Han sa at Pakistan har flyttet fokus fra geopolitikk til økonomisk geografi og kan samarbeide med USA for å generere økonomisk aktivitet på de pakistanske og afghanske grensene som vil hjelpe Afghanistan.

Qureshi sa at et økonomisk sterkt Pakistan kan spille en viktig rolle i velstanden i regionen, som led 40 år med krig i Afghanistan.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *