Påmelding til NSTC er åpen til 30. april

Islamabad: Håpefulle studenter kan registrere seg for National Scientific Talent Competition (NSTC) -18 til 30. april for å vise frem talentene sine og bli valgt til å representere Pakistan i det internasjonale vitenskaps-OL.

NSTC er et joint venture av Higher Education Commission (HEC) og Pakistan Institute of Applied Science and Engineering (PIEAS) under karriereprogrammet Science Technology Engineering and Mathematics (STEM).

Testen vil finne sted i august måned, hvoretter vellykkede studenter vil få riktig opplæring.

Vellykkede kandidater vil kunne delta i den internasjonale olympiaden for biologi i Armenia, den internasjonale kjemiske olympiaden i Kina og den internasjonale olympiaden for matematikk i Norge og den internasjonale olympiaden for fysikk i Hviterussland.

I henhold til kvalifiseringskriteriene for å melde seg på NSTC, Pre 9, 9, 10 eller Intermediate (Del I) studenter, som oppnådde en total poengsum på 60% eller høyere i fysikk, kjemi, biologi og matematikk i den siste eksamenen registrer deg for å delta i konkurransen.

Studenter med O-nivå (del I, II, III) eller A-nivå (del I), som oppnådde en total poengsum på 60% eller mer i fysikk, kjemi, biologi og matematikk på den siste eksamenen, kan også registrere seg.

Studentenes alder må være under 20 år 2022-06-30. Studenter som for tiden studerer ved FSC (del II) / A-nivå (del II) og universitetsstudenter er ikke kvalifiserte til å søke. Sindh Board / Technical Boards / O-Level Part-1 / A Level Part-1 studenter som har til hensikt å fylle ut det elektroniske registreringsskjemaet, kan først legge inn karakterer for valgfag og deretter legge inn karakterer for et hvilket som helst annet fag (om nødvendig).

For studenter på O / A-nivå er tilsvarende prosenter for karakterer: A * = 90, A = 85, B = 75, C = 65, D = 55, E = 45. En NSTC-tjenestemann fortalte APP at screeningtesten vil være holdt i Islamabad / Rawalpindi, Multan, Sargodha, Gujranwala, Gujrat, Faisalabad, Lahore, Dera Ismail Khan, Peshawar, Abbottabad, Sukkur, Chitral, Swat, Hyderabad, Karachi, Muzaffarabad, Gilgit og Quetta.

READ  Canada godkjenner endring av vaksine mellom første og andre dose | helse og vitenskap, coronavirus

De 50 beste studentene vil bli invitert til en ukes helbolig-oppstartsleirer i hvert av NSTC-fagene basert på prestasjonene deres på utvelgelsestesten.

Forberedelses- eller utvelgelsesprosessen reduserer gradvis dette tallet til 4-6 beste studenter.

Olympiske lag på 4-6 studenter vil bli valgt ut gjennom en serie påfølgende treningsleirer i løpet av et år for å delta i det internasjonale vitenskaps-OL for å representere sitt land.

Studenter som vinner gullmedaljen vil motta en kontantpris på 120.000 rupees, en sølvmedalje på 80.000 rupees, en bronsemedalje på 60.000 rupees og for den hederlige omtale 50.000 og en internasjonal deltakelse på 20.000 rupees, rapporterte den offisielle.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *