Pandey skjøt Nord-Makedonia for deltakelse i det historiske EM

Endelig får Koran Pandey (37) lov til å spille i sluttspillet. Seniorspissen scoret seiersmålet da Nord-Makedonia slo Georgia 1-0 for å sikre seg en EM-billett.

Koran Pandey (sittende) gråt av glede etter å ha sendt Nord-Makedonia til EM. Foto: Irakli Kedenitz / X02692

Georgia – Nord-Makedonia 0-1

Pandey var 10 år gammel i 1993 da den tidligere jugoslaviske republikken spilte sin første internasjonale som en egen nasjon. Torsdag spilte kapteinen sin 114. landskamp og scoret sitt 36. mål. Dette er veldig viktig fordi det løftet Nord-Makedonia til de første sluttspillene i landet.

Georgia dominerte det 56. minutt av en kamp, ​​men uten å skape store sjanser, viste han hvor giftig han var. Bandev dyttet ballen ut til Eljif Elmas, som ble invitert til et veggspill med Elijah Nestorovsky. Men da ballen kom tilbake, var det Pandey som fikk den og ga den til keeper.

Otter Kagobatse dukket opp i køen ved stolpen og ga den til målvakten. Dermed ble han en hjelpeløs tilskuer da Pandey scoret.

Georgia har aldri skapt den perfekte muligheten for balanse, og gjestene kan heie.

Nord-Makedonia er klar for EM. Her feirer de seiersmålet mot Georgia. Foto: Irakli Kedenitz / X02692

Les mer

«Internasjonal kansellering er en pinlig affære. Men det er et lyspunkt.»

Drøm

Pandey tilbrakte mesteparten av karrieren med å score mål for gode italienske klubber, inkludert Lazio, Inter, Napoli og nå Genova. Samtidig marsjerer han for landslaget.

– Vi er som en stor familie, nå har vi bare 90 minutter til å gjøre drømmene våre oppfylt, sa han før omkampen.

READ  Saint-Kadense: "Itinerance", fra Norge til Piemonte, i fotsporene til Christian Irriberan.

Under landslagssjef Igor Angelovsky har Nord-Makedonia tapt siden november i fjor. Fire seire og tre uavgjorte i år er avgjørende, og laget kjemper om lagseier i National League.

Mislyktes

Hensikten med gjenopptakelsen av National League for Valgkommisjonsseter var blant annet å gi vei til sluttspillet til land som ikke kvalifiserte seg generelt, og det var to lag som aldri hadde møtt VM eller EM i Tbilisi.

Nord-Makedonia og Georgia kjenner hverandre godt fordi de er i samme nasjonale ligagruppe i divisjon C, hvor de møttes i september og oktober, begge 1-1.

Pandey og Nord-Makedonia er de viktigste, og belønningen blir kamper mot Østerrike, Ukraina og Nederland i EM-finalen neste sommer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *