Pass deg for denne farlige skadelige programvaren på Mac

Den nye skadelige programvaren, kalt AMOS, retter seg mot Mac-brukere via ondsinnede annonser for Google Søk.

Denne skadelige programvaren er i stand til å stjele sensitive personlige data som passord, kredittkortinformasjon og kryptolommebøker. Det var Malwarebytes-forskere som oppdaget denne siste versjonen av Atomic macOS Stealer.

Hvordan fungerer AMOS?

AMOS fungerer i fire trinn:

  1. Hackere lager ondsinnede annonser for Google Søk. Disse annonsene er målrettet mot Mac-brukere som søker etter spesifikke søkeord, for eksempel «gratisvare» eller «programvareoppdatering».
  2. Når brukeren klikker på en ondsinnet annonse, blir de omdirigert til et phishing-nettsted. Dette phishing-nettstedet ser ut som et legitimt nettsted, for eksempel en programvareutvikler eller bank.
  3. Phishing-siden lurer brukeren til å laste ned en app. Applikasjonen er infisert med AMOS.
  4. Når brukeren starter programmet, er AMOS installert på deres Mac.

Hvordan beskytte deg mot AMOS?

Det er flere måter å beskytte deg mot AMOS på:

  • Vær oppmerksom på annonsene du klikker på på Google Søk. Hvis en annonse høres for god ut til å være sann, er den sannsynligvis det.
  • Ikke åpne apper som er lastet ned fra ukjente kilder. Last ned apper kun fra pålitelige kilder, for eksempel Apple App Store eller en pålitelig programvareutviklers nettsted.
  • Bruk sikkerhets- eller antivirusprogramvare for å beskytte Mac-en. Sikkerhets- eller antivirusprogramvare kan hjelpe med å oppdage og fjerne AMOS.
    Hvorfor er dette viktig?

AMOS er den første skadelig programvare som er målrettet mot macOS via Googles søkeannonser. Dette viser at hackere blir mer sofistikerte i arbeidet med å infisere Mac-enheter. Det er viktig å være klar over denne trusselen og ta skritt for å beskytte Mac-en.

READ  Hvorfor Samsungs første OLED-TV ikke ble vist på CES 2022

_
Følg Belgia-iphone på Facebook, Youtube OG instagram slik at du ikke går glipp av nyheter, tester og tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *