Pass på denne svindelen hvis du handler i Frankrike


Lagt ut: 19. november 2022 kl. 14:28 Lesetid: 3 minutter Del: Spesiell gavepose, sykkel… Pass deg for den nye svindelen som sirkulerer. En Facebook-side kalt «Auchan-fans» prøver for tiden å vinne gaver til sine abonnenter som kommenterer på siden, står det. North Voice.

«For å feire Auchans 14 år, sender vi en spesiell gavepose til alle som skriver «GRATULERER» på siden vår LYKKE TIL!!», påpeker han for eksempel i et innlegg i begynnelsen av november.

Tusenvis av mennesker har kommentert siden og dinglet belønningen deres. Auchan Fans, som bruker merkeidentiteten til hypermarkedsmerket opprettet i nord, svarte i kommentaren: «Hei [nom de la personne qui a commenté la publication] ! Bare et skritt til. Klikk på Registrer-knappen øverst på siden vår for å validere registreringen din. lykke til. Innlegget har blitt kommentert over 40 000 ganger, delt over 2 600 ganger og «likt» over 5 400 ganger.

Den første informasjonen gjør det mulig å innse at det er en svindel: Auchans antatte jubileum. Merket kan ikke feire sin fjortende bursdag, som publikasjonen indikerer, siden det ble grunnlagt av Gerard Molise i 1961: dermed er det 61 år gammelt. Videre viser informasjonen på siden (i «Sidegjennomsiktighet»-delen) at den ble opprettet 8. november, spesifikt for det første innlegget.

Samme ting, i et innlegg datert 18. november: Konseptet er det samme, men denne gangen med løfte om andre gevinster. «For å feire denne julen, vil vi sende sykler til alle som deler og kommenterer «God jul» før 21. november,» skrev den falske siden, «Auchan-fans.»

READ  GLOBALE MARKEDER - Asiatiske aksjer faller ettersom virusfrykt kommer tilbake til markedene

Phishing-forsøk

Det er helt klart en svindel: Registreringsknappen som ber «Auchan-fans» om å klikke viderekobler til siden «sites.google.com» av tvilsom kvalitet. Der ber «Auchan Fans» sine abonnenter om å «sørge for at reglene for denne konkurransen blir respektert», dvs.: dele innlegget og introdusere vennene deres for Facebook-siden deres, for å spre svindelen vidt og bredt.

Når dette trinnet er validert, kan du «kreve belønningen din» ved å klikke på en annen lenke, som tar deg til et annet nettsted… uten tilknytning til den (tvilsomme) verdenen til «Auchan-fans»: igjen et mistenkelig element. Det er en annen ledetråd som lar deg innse at det er en svindel: du blir bedt om å «vinne en Halloween-pakke», for å skrive inn kontaktinformasjonen din (etternavn, fornavn, adresse, mobiltelefon, postnummer, e-post …) , mens grunnsettet (feil) «gavepose» eller «sykkel».

Faktisk blir du ikke bedt om kredittkortinformasjonen din, men ved å oppgi telefonnummeret eller e-postadressen din til et nettsted du ikke vet noe om, utsetter du deg selv for phishing-forsøk, og muligheten for at dataene dine blir hacket inn i banker i noen dager, uker eller måneder.

Auchan, hvis side «Auchan Fans» gjenbruker identiteten, husker på sin side på sin side: «Massive meldinger og/eller anrop knyttet til å vinne en sjekk på 500 euro eller en annen gave etter et spill sendes under navnet til Auchan-merket. Avsenderne bruker uredelig Våre merkenavn er Auchan og Auchan.fr samt våre partnere. Auchan Retail France gjennomfører ingen kampanjer av denne typen og fordømmer kategorisk disse svindelforsøkene. For enhver forespørsel om tilleggsinformasjon, kan kontakte Auchan kundeservice på 09 69 32 59 59 (ring uten ekstra kostnad).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *