Pass på, en ny type virus skaper kaos

Et virus kalt Azov maskerer seg som løsepengevare, som betyr løsepengevare.

I oktober ble tusenvis av datamaskiner over hele verden infisert med dette viruset. Det er cracked programvare og distribuert gjennom piratkopierte lisenser eller piratkopierte nettsteder. Det som gjør Azov-viruset spesielt er at det presenterer seg selv som løsepengevare (en løsepengevare), men det ser egentlig ikke ut som det. Dette er fordi viruset legger inn falsk løsepengetekst, men når brukeren først er infisert med dette viruset, får de ingen konkrete tips for å fikse problemet. Brukeren kan ikke betale løsepenger og har ingen annen mulighet for å bli kvitt viruset. Han kan ikke rømme og forblir hennes gissel.

Hovedformålet med dette viruset ser ut til å være å ødelegge filer på datamaskiner som kjører Windows 11. Faktisk fungerer Azov-viruset i sykluser: det erstatter de 666 bytene med data på offerets datamaskin med andre data. Tallet 666 representerer djevelens nummer.

I tillegg er virusets andre mål å samle informasjon samlet på den infiserte datamaskinen ved å installere programvare som er i stand til å samle identifikatorer og andre personlige data. Det gjenstår å se til hvilket formål og i hvilken sammenheng disse innsamlede dataene vil bli gjenbrukt.

Et virus som utgir seg for å være pro-ukrainsk

Navnet på viruset «Azov» refererer direkte til de nasjonalistiske enhetene til den ukrainske hæren. Når det gjelder «rednings»-merket på viruset, utgir det seg for å være ukrainsk og hevder å kjempe mot Russlands okkupasjon av Krim ved å blokkere datamaskiner. Denne referansen angriper imidlertid heller ikke Russland direkte. Denne politiske dimensjonen av viruset kan være en rød sild og formålet er «bare» å skade infiserte datamaskiner.

READ  Nottingham Carbon Dioxide Recycling Company skaffer 8 6,8 millioner

Det er vanskelig å vite opprinnelsen og den nøyaktige intensjonen til dette viruset, men hvis du er infisert med dette viruset, er den eneste løsningen å endre passordene dine så snart som mulig og deretter installere Windows på nytt.

_
Følg Keiko Facebook, Nettverkslys Og instagram Så du går ikke glipp av nyheter, tester og tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *