Patrick, frisør, går fra et depositum på 300 til 1400 euro: «Det er nesten leiebeløpet»

Oppvarming, hårføner, vaskemaskin… er nødvendigheter i salongen som øker energikostnadene til mange av dem. Eiere kollapser med ubetalte regninger. Noen tilpasser seg, andre kjenner slaget, med inntrykk av å bli forlatt.

Stilt overfor økende energikostnader hadde Pascal, eier av en frisørsalong i Udergham (Brussel-regionen), ikke noe annet valg enn å øke prisene med 10 %: «Vi har økt prisene våre til 1Vers august, og vi planlegger å øke prisene ytterligere innen utgangen av året.» Han klager.

Og med god grunn sliter sektoren, som fortsatt er sårbar på grunn av helsekrisen, med å klare seg: «Alle regningene våre øker eksponentielt. Energikostnader og lønninger, leverandører øker med 10-30 % eller til og med 40 %… Vi vet ikke hvor vi skal. Vi føler at vi ikke har noen hjelp«, han legger til.

Spesielt to faktorer kan forklare de høyere kostnadene, spesielt når det gjelder ansatte, som er den største kostnaden for en frisørsalong. Dermed kan vi øke inflasjonen, men også fra lønnsmatching. Men for Patrick Dumont, visepresident i National Federation of Hairdressers, viser strømregningen seg å være en enda mer bekymringsfull komponent:I september 2021 fikk vi tilbake €704. I september 2022, i stedet for å betale €704, bør vi fullføre €4783,06. Innskuddet vårt på €292 økte til €1362,77. Det er omtrent beløpet til butikkens husleie. «

«Vi kan ikke gjøre noe med tørketrommelen eller vaskemaskinen.»

En situasjon som blir mer og mer komplisert å håndtere: «Det vil ikke være rimelig å be bedrifter støtte en samlet lønnsøkning på mer enn 10 %. Det er helt nødvendig å gripe inn i forbindelse med disse energiregningene. «

READ  Hva er Arktisk råd og hva ønsker det?

Så tar noen i bruk visse vaner for å redusere energikostnadene. For Patrick, meddirektør for en frisørsalong, er reaksjonen tidlig på høsten å skru ned oppvarmingen: «Ingenting kan gjøres med tørketrommelen eller vaskemaskinen. På den annen side, klimaanlegget og oppvarmingen skal vi prøve å administrere så godt vi kan.«, stoler på.

Frisørsektoren risikerer å bli hardt rammet av energikrisen. I følge en fersk studie, av 1800 forbrukere, vil 88 % av dem redusere kostnadene betydelig. Unødvendige utgifter som frisør er blant de første som blir gitt opp.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *