Pensjoner i Frankrike: Motstandere av reformer vender seg ikke mot regjeringen

Demonstrasjoner fra motstandere av pensjonsreformen i flere franske byer lørdag, spesielt i Nantes og Brest, var preget av spenninger med politiet.

Nye sammenstøt mellom demonstranter og politi

I NantesIfølge en AFP-fotograf økte spenningen midt på ettermiddagen da en stor politistyrke ble satt inn to dager etter en voldelig demonstrasjon. Da søppeldunker ble satt i brann på trikkespor, skjøt politiet tåregassgranater mot flaskekastermålet. Mange demonstranter ble arrestert.

i Brest Sikkerhetsstyrker avfyrte også tåregassgranater for å spre en gruppe foran underprovinsen. Mange kjøpmenn trakk ned metallgardinene sine og noen få hettedemonstranter tok seg inn i et kjøpesenter.

i Paris, Forsamlinger på Place de la Concorde og Champs-Élysées ble forbudt av politiets hovedkvarter. På to kvelder ble 49.3 stanset av hendelser mot vedtak av pensjonsreformer.

Fredag ​​kveld ble også demonstrasjonene forverret Strasbourg, Lille og Bordeaux. i Lyon, Venstre-aktivister satte fyr på søppeldunker, merket butikkvinduer og ransaket bydelens rådhus. 36 personer ble arrestert.

Streiken ved raffinerier intensiveres

CGT-forbundet kunngjorde lørdag at de ville stenge Frankrikes største raffineri (TotalEnergies-området i Gonfreville-L’Orche i Normandie), noe som signaliserer en hardere kamp mot pensjonsreformen.

Nedstengningen vil imidlertid vare i flere dager, og bør ikke forårsake umiddelbar drivstoffmangel på bensinstasjoner over hele landet. Men andre raffinerier kan bli stengt tidligere i uken.

Kan regimet bli styrtet?

I nasjonalforsamlingen skal to mistillitsforslag rettet mot regjeringen behandles fra mandag ettermiddag.

Den første ble lagt fram av den lille gruppen Libertés, Indépendants Outre-mer et Territoires (Liot) og medundertegnet av folkevalgte fra Nupes, en koalisjon av venstreorienterte partier.

Nasjonalt møte for å stemme «Alle forslag om fordømmelse presentert»Lagt inn på egen hånd.

Men et absolutt flertall – nødvendig for å felle regjeringen – er vanskelig å oppnå uten en massiv marsj av høyreekstreme representanter.

READ  Dom Leonard: Det er skremmende, men aldri et cyberangrep på et vannbehandlingsanlegg i Florida

Sinne mot 49,3

Statsminister Elizabeth Bourne besluttet torsdag å påberope seg grunnlovens artikkel 49.3, som tillater at en tekst kan vedtas uten folkeavstemning.

Den utsetter den lovfestede pensjonsalderen fra 62 til 64, noe som ble fordømt av fagforeningene, som alle var samlet mot teksten.

De etterlyste en ny mobiliseringsdag neste torsdag, og noen sektorer a «Fornybar streik»Spesielt på SNCF er trafikken forstyrret.

Til Laurent Berger, generalsekretær i CFDT, hvis Emmanuel Macron ønsker det «slukk brannen» Sosialt sinne, det må han «Trekk reformen eller ikke implementer den».

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *