Pensjonskrise i Frankrike: Mer enn 80 personer ble arrestert under protester i Paris lørdag kveld

BBrann, kasting av prosjektiler fra arrigadaer, søppeldunker og busskur: Sammenstøt med politiet og dusinvis av arrestasjoner i Place d’Italia-distriktet i den franske hovedstaden Paris lørdag kveld. 49.3 Å gjennomføre pensjonsreformen. Ifølge France Info er 81 personer arrestert i den franske hovedstaden

Det var den tredje kvelden med spenning i hovedstaden siden Elizabeth Borne torsdag kunngjorde at teksten kunne vedtas uten avstemning, med unntak av et mistillitsforslag, i henhold til artikkel 49.3 i grunnloven.

Spenningen flyttet seg fra 8. til 13. arrondissement, med samlinger på Place de la Concorde og Champs-Élysées som ble forbudt av Paris politihovedkvarter på lørdag. – På grunn av faren for å forstyrre den offentlige orden og sikkerhet (…) er offentlige samlinger forbudt på Place de la Concorde og dens omgivelser og på Avenue des Champs-Élysées, sa han til AFP tidligere på ettermiddagen.

Les mer Noe som aldri kom tilbake til kongeriket Frankrike

Til slutt ble det spenning i Place d’Italia-distriktet, hvor en prosesjon på flere tusen mennesker, på invitasjon fra CGT Ile-de-France, – «4000» ifølge politiet – marsjerte fra Butte mot det livlige distriktet. aux-Cailles for trange gater. Søppeldunker ble satt i brann, reklametavler og vinduer i busskur ble målrettet, og konstruksjonsbarrierer ble brukt til å blokkere gater, bemerket en AFP-journalist.

Rundt klokken 20 grep politiet inn, spesielt motoriserte antivoldelige aksjonsenheter (BRAV-M), og skjøt tåregass, meldte AFP-TV. Politiet opprettet sak.

Folkemengder over hele Frankrike

I byen venter fortsatt rundt 10.000 tonn avfall på å bli samlet på hovedstadens fortau, og arbeidere vil bli bedt av regjeringen om å begynne å samle avfall som renner over i flere nabolag.

READ  Eksplosjon på Kanariøyene: Alle flyvninger ble kansellert i La Palma

Les mer Pensjonskrise i Frankrike: «RN er i en sterk posisjon for å gjenopprette dette sinnet»

Stevner ble holdt over hele landet, i Brest, Nantes (vest), Toulon eller Montpellier (sør-øst), i forkant av en ny dag med nasjonal handling planlagt på torsdag. Det venstreorienterte klassifiserte syndikatet CGT gjorde lørdag inntrykk av at landets største raffineri, som ligger i Normandie (nordvest) og drives av TotalEnergies, har begynt å stenge.

En milepæl er dermed passert. Siden starten av bevegelsen har drivstoffeksporten vært blokkert, men ingen av de syv franske raffineriene har blitt helt nedlagt. Teknisk sett mer streng, operasjonen tar flere dager og kan ikke umiddelbart forårsake drivstoffmangel, men det kan forårsake oljesøl. CGT advarte om at minst to raffinerier kan bli stengt senere på mandag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *