Perseverance-roveren har samlet sine «mest verdifulle» prøver av livet på Mars ennå

Perseverance-roveren har nådd en stor milepæl i sin søken etter spor av eldgammelt liv på Mars, med den «mest verdifulle» samlingen av prøver så langt, inkludert potensielle signaturer av liv som må bekreftes en gang på jorden, kunngjorde NASA torsdag.

Mulig biosignatur

Det er fortsatt ikke et bevis på at liv en gang eksisterte på den røde planeten, men det er den beste sjansen til en dag definitivt å oppdage eldgammelt mikrobielt liv.

En mulig biosignatur kan ha blitt skapt av tilstedeværelsen av en vokal, men også av fraværet av en vokal. For at denne biosignaturen skal anses som avgjørende, må disse prøvene analyseres med kraftige laboratorieinstrumenter på jorden. NASA planlegger å bringe dem tilbake med et nytt oppdrag innen 2033. «Det er rimelig å si at dette kommer til å være de mest verdifulle steinprøvene som ikke allerede er samlet inn,» sa David Schuster, som jobbet med prøvene. , på en pressekonferanse.

Sedimentær bergart

To kjerner ble tatt ved å bore inn i en stein kjent som «Wildgate Ridge», omtrent en meter høy og plassert i et delta dannet for rundt 3,5 milliarder år siden i krysset mellom en elv og en gammel innsjø. Denne bergarten er spesielt interessant fordi den er en sedimentær bergart som ser ut som den ble dannet da vannet i innsjøen fordampet.

«Wildcat Ridge» har dermed «et høyt potensial til å bevare en biologisk signatur,» erklærte David Schuster ved University of California, Berkeley. Bergarten, analysert separat av et instrument på enden av diligences robotarm, avslørte tilstedeværelsen av organiske forbindelser – den mest oppdaget siden oppdraget startet for halvannet år siden.

READ  Las estafas telefónicas no paran en La Plata: le dijeron que ganaba 50.000 pesos y dos celulares

«Grunnleggende om livet»

Disse forbindelsene – spesielt de som er laget av karbon, og som også kan inneholde hydrogen – er «de grunnleggende byggesteinene i livet,» erklærte Ken Farley, som er ansvarlig for den vitenskapelige delen av oppdraget. De ble oppdaget i små mengder av roveren under tidligere analyser av Jezeros krater, som inkluderer innsjøen, men «etter hvert som vi går inn i deltaet, blir sporene sterkere og sterkere,» oppsummerte Sunanta Sharma, en forsker ved NASAs Jet Propulsion Laboratory.

«Jeg personlig synes disse resultatene er veldig rørende fordi det ser ut til at vi er på rett sted, med de riktige verktøyene, på et sentralt tidspunkt,» sa han. «Vi vet ikke betydningen av disse funnene ennå, men disse steinene er det vi kom for,» sa Mr. Konkluderte Bygg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *