Personalet er lei, «Denne butikken kan ikke lenger lagres»


Johan van Loon i ACV Puls/CNE bemerker at usikkerheten rundt fremtiden til supermarkedskjeden Makro Cash & Carry Belgium holder leverandører unna og mange hyller forblir tomme. Det var spesielt ferskvarene som måtte fraktes hver dag, sa han.

Konsernsjef Vincent Nolf understreker forsyningsproblemer, men konstaterer at den største mangelen på frukt og grønt ble løst mandag.

I begynnelsen av september begjærte selskapet rettslig omorganisering. Selskapets domstol har ennå ikke avsagt kjennelse, men leverandørene ser ut til å være skeptiske. Både ansatte og kunder irriterer seg over å stå foran tomme hyller. Forrige helg måtte Machelens Makro stenge. Mandag åpnet seks makroer i Belgia godt, ifølge Van Loon. Dette ble bekreftet av konsernsjefen.

Men kundene kommer kanskje ikke tilbake og kjeden kan få enda større problemer. Situasjonen kan også ramme finansielt solide konsernenheter, som Horeca Metro-distributøren. Og Kristelig Forbunds representant forsikrer: «Også her er hyllene langt fra fulle, mens fagfolk kommer dit nettopp for ferskvarer».

Sistnevnte håper at selskapets domstol i Antwerpen ikke vil utsette med å levere sin avgjørelse og vil gi beskyttelse mot kreditorer. «Avgjørelsen bør skje senest denne uken, sa han. Hvis anmodningen om rettslig omorganisering blir innvilget, vil en juridisk representant bli oppnevnt og vil overvåke de neste trinnene i overføringen av aktiviteter. Prosessen kan vare fra 4 til 6 måneder.

ECO forventer også at situasjonen endrer seg raskt. «Det er bare et spørsmål om dager,» sa han mandag. Han legger til at dette er et kontinuitetstiltak der butikkene vil holde åpent som vanlig. «Men inntil det er sikkerhet, forstår jeg bekymringene til de ansatte og noen av våre leverandører.»

READ  'De som fortsatt ønsker å kjøpe bør ikke vente for lenge': Hvordan forhandler de frem den beste prisen? | din guide

Makro Cash & Carry Belgium har 17 butikker i Belgia: 11 metro og 6 makro. Rundt 2000 personer jobber i gruppen.

«Butikken kan ikke reddes, vennligst stopp nå!» »

Denne komplekse situasjonen lider Macro-ansatte i full kraft. Våre kolleger fra Nieuwsblad dro til Deurne-butikken hvor personalet tydelig viste at de kjede seg. Når de blir andpusten føler de seg hjelpeløse foran stadig tommere hyller. «Folk kjemper mot tretthet,» sa en ansatt. «Denne butikken er ikke bare et sted vi jobber. Macro, vårt andre hjem, var vår familie. Ledelsen tok den følelsen fra oss,» legger hun til.

Hun beklager måten historien har utviklet seg de siste årene som har ført til dagens situasjon. Jeg er sint over at mange ansatte ikke får sin sanne sluttvederlag. For etter konkursen vil det ikke være nok penger. Denne historien ender ikke i rettferdighet. »

For en annen ansatt er usikkerheten for stor. «Jeg er sliten», sier han. «Personalet slet så hardt for butikken. Men nå sier vi det høyt og tydelig: Vennligst la det stoppe. Makro er svak herlighet. Denne butikken kan ikke lenger reddes.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *