Personvern og opplæringstimer av Therese Johak

Det er ingen hemmelighet at Therese Joachim trener mye.

Det er imidlertid ikke kjent hvor mye energi og kraft hun bruker i tillegg til sitt langrennsengasjement.

De fleste av de beste idrettsutøverne i utholdenhetsidretter tar det veldig stille – med fokus på hvile, restitusjon og søvn mellom øktene – men Theresa Johaks situasjon er annerledes.

Den vanlige dagen for langrennsdronningen i fravær av konkurransesesongen kan være som følger:

* Hun reiser seg og trener til den første økten kl 06.00.
* Så jobber han seks timer med sitt eget merke.
* Deretter venter sesjon nr. 2 med to nye timer.
* På kvelden venter hun med tidkrevende middager for vennene å besøke.

Et slikt aktivt prosjekt med så mye jern og trening i Joachim-brannen burde gni øynene til hans nærmeste støttespillere.

Det forteller vennen Martin Eck Hagen og broren Carstein Johak til Duckbladet.

– Møtte du henne?

Ek Hagen innrømmer at Joachim var glad av den grunn Et trenings smell I sommer og viste menneskesidene Så var det hevelse i beina At hun ikke kunne se knærne.

– Da hun fortalte den historien, var jeg lykkelig. Hun er virkelig en mann. Det ville være flott å høre Therese også ta det med ro i noen dager. Når det gjelder trening og sosiale spørsmål, har hun en helt umenneskelig evne, sier Martin Ek Hagen til Daclat.

Mange jern i ild: Therese Johawk tar sjelden det. Foto: Hans Arne Wetlock / Dog Blade
Se også

– Jeg må ofte sende henne en melding for å fortelle henne at jeg ikke kan stå for middag eller sosial aktivitet i dag, men jeg ser hva hun gjorde på dagtid: møtte magasiner, sponsoroppgaver, trente i to økter, malte stuen og vasket badet. Dette er helt enormt.

READ  Skiskyting: Frankrike vant 3. plass i Norsk Oberhof Mixed Series

– Mistenker du at Theresa ikke er menneske?

– Absolutt. Møtte du henne? Så du henne på ski? Sier hun og ler.

– Gal

Når Dougbladet revurderer Ek Hagens forslag til Therese Johak, svarer hun med et smil:

– Hun er ikke den eneste som sier det. Jeg er også et menneske og gjør mine feil. Jeg tar det som en god leksjon. Jeg bor på kanten av kniven med den treningen jeg gjør, og Theresa Joachim sier til Duckbladet at jeg trenger å ta vare på meg selv.

Bror og trener Carstein Johak forstår hva Ek Hagen handler om.

– Jeg støtter den uttalelsen til en viss grad. Therese er gal å holde ut fra trening, og det ser ut som ingenting biter. Dette er helt sprøtt. Det var ingenting jeg foreslo til 16-åringen: «Tren dette, så blir du verdensmester.» I stedet ville det vært overdrevet, sier han til Docladet.

– I likhet med Martin spurte jeg meg selv om spesielt Joachim-oppdrag tar tid. Jeg tror ikke folk vet hvor mye tid hun bruker. Therese er veldig involvert i merkevaren. Hun går ofte ut på tog klokka 06 og to timer, hun går på en seks timers fotografering og øver på en to timers ny økt.

– Da kan hun ha venner til middag hjemme hos seg. Da serverte han ikke Grandioza, men den perfekte middagen. Så legger hun seg klokka 10 og gjør det samme dagen etter. Bror Carstein sier at Therese tiltrekker seg flere enn bare ski.

Close Dice: Therese Johak i hytta med bror Carsten.  Foto: Hans Arne Wetlock / Dougladet
Nære relasjoner: Therese Johak på hytta med broren Carsten. Foto: Hans Arne Wetlock / Dougladet
Se også

– Han jobber mye med merkevaren, spesielt om sommeren og høsten er han veldig involvert i utvikling av klær.

READ  Storbritannia, Norge Branngigant ubåtstrømkabel

To jobber

– Therese er ikke 100 prosent langrennsløper fordi hun har neste jobb?

– Ja, hun har definitivt en jobb på siden. Jeg tror folk som følger henne i en uke vil bli overrasket over hvor mye hun gjør i tillegg til trening. Jeg forstår ikke hvordan hun klarer alt hun gjør. Jeg tror det gir henne energi.

Ek Hagen var veldig imponert over Joachims evne på og utenfor skisporet.

– Therese er veldig omgjengelig, hun deltar på alle middager og alt som skjer, pluss hard og mye trening, sponsing, presse, merke. Hun ser ut til å få energi fra alt, sier den tidligere langrennsløperen, Som vant sitt første verdensmesterskap i sommer, Til Duclat.

– Therese har en fart og evne utenfor langrennsstien som er helt unik. Jeg har aldri opplevd noen andre jeg kjenner. Jeg kjenner ingen andre som skyver inn som henne.

Howe Bean: Therese Joachim gikk på vanvidd i sommer, og nå forteller hun meg hvor ille det var. Reporter / video: Ewind Code / Christopher Locus
Se også

– Jeg tror hun ble utestengt år fordi hun taklet det bra. Så trakk hun hodet ut av boblen og bygde opp mye overskudd og kraft.

Noe lagt ut

Therese Johawk krysset en grense på sensommeren, ikke bare i lys av harddisken han avslørte seg, mener Ek Hagen.

– Therese Lofoten trente hardt før turen og planla å ta det med ro. Hennes hvile er seks til syv timers gange. Dette er for tungt for et normalt menneske. Therese fortsatte å gå, og Carstein Joachim sier at han ikke var klar da han startet med vanlig trening og konkurranse på Lycepot igjen.

«KRANGLE»: Den svenske skistjernen Eppa Anderson var ikke spesielt fornøyd. Therese Johak gikk opp den siste bakken før mål under løpet på 10 km i Ruga. Video: TV / NRK
Se også

Han ga seg litt – etter mange år som en hardtarbeidende langrennsløper. Likevel, i den 15 kilometer lange klassikeren, endte Carstein Joachim 17., foran solide løpere som Andrew Muskrave, Harold Astberg Amundsen, Howard Solos Dougball og Martin Lowstrom Ninejet.

READ  Carlson & Frujza kom tilbake til det norske sjakkteamet i mai

– Jeg postet noe. Jeg dro til Pitostelone og var veldig fornøyd med det. Jeg begynte på den nylig startede Wang-skolen der jeg jobber heltid. Jeg liker å trene og konkurrere, sier han.

– Hva vil det si å legge ut noe?

– Du trener harde økter som gir vekst, men gjør ikke alt hver dag for å nå toppen av verden. Det er som et supergym, du legger ikke alt i det, men kjører anstrengende økter som gir vekst.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *