Peter Klopp før City-oppgjøret: «Økonomisk er det tre klubber som kan gjøre hva de vil»

Jürgen Klopp har ingen tunge i lomma. På en pressekonferanse nølte ikke den tyske treneren med å klø Manchester City i forkant av søndagens oppgjør mellom de to engelske gigantene. Etter hans syn: den økonomiske modellen til Mancunian-klubben.

På spørsmål fra en journalist om Man City hadde en rival denne sesongen, var teknikeren veldig klar: «Å, du vil ikke like svaret mitt, men det har du allerede. Ingen kan konkurrere med City på dette området. Du har det beste laget i verden og du rekrutterer den beste spissen på markedet (Merk: Erling Holland). Gjør det uansett hva det koster. Jeg vet at byen ikke vil like svaret mitt. Ingen vil like det. Men du stilte spørsmålet.»

I mer detalj, Kloden Han forklarte årsakene bak denne kritikken, og siterte situasjoner som PSG og Newcastle, finansiert av statene: «Vi kan ikke oppføre oss som dem. Det er ikke mulig. Det er klart, igjen vet du svaret. Det er tre klubber i verdensfotballen, de kan gjøre hva de vil økonomisk. Det er lovlig, greit, men de kan gjøre hva de vil … Må konkurrere med dem. Jeg har ingen problemer, det er det. Du åpner fortsatt denne tråden, ikke spør meg, jeg skal fortelle deg det. Men det vet du allerede. jeg spurte Dan Ashworth, Newcastles sportsdirektør, sier at klubben ikke har noen topp. Ja, han har helt rett. Gratulerer, hatten av for andre klubber.»

Selv om etiske spørsmål dukker opp, bør man huske at skillet ikke alltid er så tydelig som Klopp hevder. Til slutt, mellom sommeren 2012 og februar 2022, brukte Manchester City mest, men Barcelona og Chelsea var ikke langt bak, mens PSG var «bare» på sjette plass på denne rangeringen. De siste sesongene har Liverpool heller ikke nølt med å bruke når det er nødvendig, som demonstrert av €75m-signeringen av Darwin Nunes i sommer.

READ  Liapool-fans sier det samme etter at Diego Alcondara ble droppet av Spania

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *