Petroleumstilsynet fordømmer Equine for to-trinnsulykker utenfor Norge

Hydron feltplattform.

(Foto: Harold Peterson / Equiner ASA)

Maritimt personale

OSLO, Norge – Petroleumstilsynet (PSA) etterforsker en hendelse som skjedde på en hydronfeltplattform i Norskehavet.

Under et løftedekk på et rørdekk sist søndag ble et besetningsmedlem truffet i hodet av en krankrok og måtte gå i land av et søke- og redningshelikopter for behandling.

PSA-teamet vil prøve å vurdere de virkelige og mulige konsekvensene av denne hendelsen; Identifiser direkte og underliggende årsaker, og identifiser punkter med inkonsekvens og utvikling knyttet til regelverk; Bruk håndhevelsesmakt der det er nødvendig for å rette opp mulige regelbrudd.

Equinox, som driver Heidron, mottok en ordre fra PSA etter en vurdering av en hendelse på Statford-plattformen i august i fjor, som inkluderte kortslutning og personskade.

Etterforskningen omfattet også Archer, en borentreprenør.

En kortslutning og lysbue oppstod da den defekte strømbryteren på strømbryteren ble byttet ut under boring, noe som resulterte i brann. Dette førte til produksjonsstans og materielle brannrelaterte skader.

Brannmenn måtte behandles for eksponering for skadelig røyk: Ptil fant at dette kan ha alvorlige giftige eller farlige konsekvenser.

I litt forskjellige situasjoner kan lysbuen som genereres av kortslutningen forårsake alvorlige forbrenninger hos en person.

Den direkte årsaken kan være et ledende fremmedlegeme, som utløser kortslutning når bryteren settes inn, noe som resulterer i lysbue og brann.

Undersøkelsen identifiserte 11 inkompatibiliteter, inkludert hestestyring og barrierehåndtering; Mangelfull kompetanse og opplæring; Gjennomføring av vedlikeholdsarbeid om natten; Tilstrekkelig informasjonsdeling og bruk av informasjonssystemer; Equiners manglende evne til å sikre overholdelse av Archer-kravene i HMS-lovgivningen; Tilstrekkelig analyse av baugblits; Mangel på beskyttelse mot termiske effekter og interferens.

Equine har fått beskjed om å ta forskjellige tiltak som svar og rapportere hvordan det overholder innen 1. februar. Fristen for etterlevelse er 5. april.

READ  FIFA vil ikke iverksette tiltak mot Norge på grunn av sin menneskerettighetsrekord

PSA har bedt Archer om å forklare hvordan man skal håndtere to inkompatibiliteter, og å koordinere en felles respons med Equinor.

01/19/2021

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *