Philadelphia National Guard etter opptøyer – VG

Mandag ble Walter Wallace (27) skutt til fots av politiet i Philadelphia. For andre natt på rad rapporteres plyndring og kraftige demonstrasjoner i byen.

En uke før amerikanerne valgte sin neste president, gjenopplivet en ny skyting fra politiet de sterke følelsene, protestene og uroen som hadde herjet USA. Etter attentatet på George Floyd-politiet i mai.

Hat, vold og rasisme: Slik ble Amerika en kruttønne

Det var 27 år gamle Walter Wallace Jr. Hvem ble skutt i Philadelphia mandag. Ifølge familien ventet den nygifte, som sliter med psykiske problemer, sitt åttende barn – og ble skutt til døde foran sin egen mor og bror. Skriver NBC.

Sterke følelser: En nabo utenfor Walter Wallaces hjem i Philadelphia hilste på ham på tirsdag. Foto: Jose F. Moreno / Philadelphia etterforsker

Politiet sier at de dro til stedet etter å ha mottatt informasjon om at en skrikende mann hadde viftet med en kniv på gaten. De ba ham angivelig kaste kniven flere ganger, men ifølge dem fortsatte han å gå mot dem. Politiet skjøt ham senere flere ganger i brystet og skulderen, og 27-åringen ble erklært død på sykehuset like etter klokken 16 lokal tid.

Bakgrunn: Sinne etter skyting av politiet i USA

Under en pressekonferanse tirsdag sa Frank til Vanor-politiet at de to involverte politibetjentene hadde skutt syv skudd hver. Han vil ikke si hvor mange ganger Wallace ble angrepet, skriver ABC.

Skytingen førte til tunge sammenstøt i Philadelphia mandag kveld og utover natten. Politiets informasjon I følge ABC Minst 30 politibetjenter ble skadet og 91 andre ble arrestert.

READ  Sjekk Norges Melody Grand Prix 2021 Semifinale 1 online

I følge NBC ble flere butikker plyndret, og folk skal ha kastet murstein mot politibetjenter på gatene.

– Frustrasjon og sinne

Fra natt til onsdag fortsetter protestene, med hundrevis av demonstranter som marsjerer, ifølge lokalbefolkningen. Philadelphia etterforsker Mot en av byens politistasjoner. Selv om protestene for tiden pågår stille, rapporterer avisen en forsterkerstemning.

I følge avisen lukket lokale butikker dørene tidlig tirsdag morgen og smalt ned flere vinduer.

– Et stort publikum på rundt 1000 mennesker frarøver butikker i Castor og Aramingo-området. Unngå området, skrev politiet på Twitter onsdag kveld.

I følge CNN Fredelige demonstrasjoner og plyndringer finner sted i to forskjellige deler av byen. Politimester Daniel Outla sier til NBC Philadelphia at de som står bak ikke er de samme menneskene.

Pennsylvania-regjeringen har innkalt nasjonalgarden Tom Wolf, og hundrevis av medlemmer vil bli sendt til Philadelphia i løpet av det neste døgnet.

I 2016 stemte Trump: Nå tar han del i «Black Lives Matters» -kampene

– Jeg vet at mange mennesker i Philadelphia er frustrerte og sinte etter gårsdagens tragiske hendelse. Jeg støtter alles rett til å protestere. Vi ønsker også å sikre at samfunnene våre ikke blir ytterligere berørt, Det sier ordfører Jim Kenny under et kirkemøte tirsdag.

Bitt mot opprør og ran

Walter Wallaces familie har kritisert politiet for ikke å berolige situasjonen på annen måte. Sier advokat Shaga Johnson Nyhetsbyrået A.P. Familien ringte ambulanse for å få hjelp – ikke politiet.

– Vi kan ikke akseptere at en mental krise i dette landet ender med døden. Det gjør traumer, tristhet og vold rundt gårsdagens skyting enda mer smertefullt, spesielt for et samfunn som allerede har opplevd mange traumatiske opplevelser, Den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden sier i en uttalelse.

READ  Norge nekter å ta imot middelhavsmigranter - 04/11/2022 kl. 15:08

Han kommer også under skudd for sin rolle i opptøyene som fulgte hans død.

– Å angripe politibetjenter og ødelegge virksomheter som allerede sliter under en epidemi, vil ikke gjøre universet vakkert. Dette er skadelig for våre medborgere. Røveri er ikke en protest, det er en kriminell handling.

I juni ble han pensjonert politibetjent David Dorn Han ble skutt til livs under et opprør i St. Louis. Enken hans snakket på den republikanske nasjonale konferansen:

– Så ikke ut til å fange noen

USAs president Donald Trump holdt tirsdag et valgmøte i Wisconsin. Han nevnte ikke Wallaces død, men sa at han ville arbeide for å øke sikkerheten til politibetjenter – ved å innføre dødsstraff for blant annet drapet på politibetjenter.

– Biden har erklært politiet krig, sa han blant annet.

Statsadvokat i Philadelphia, Larry Krosner, forsikret politiet om at skytingen skulle etterforskes og at hans kontor ville være upartisk.

– Vi prøver ikke å skjule noen. Vi ønsker ikke å fange noen, sa han til en pressekonferanse utenfor kontoret sitt tirsdag.

De forventer å høre 11 overgrepssaker mot politibetjenter etter tirsdag kvelds protester, og påtalemyndigheten etterforsker 27 ransaker etter protestene. Philadelphia etterforsker.

Byforening for politibetjenter sier I følge AP Angrep på politiet under protester er uakseptabelt, og de ber om tålmodighet når saken kommer for retten. Politiet gjorde jobben sin, legger de til.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *