Philippe de Dieuleveult: En skattejakt som ble til et mareritt

Tirsdag 6. august 1985, kl. 08.45. I løpet av minutter ville to raftingmannskaper sette ut flåtene sine og følge elven Zaire. Midt i Kongo er denne vanngiganten i sentrum av en ekspedisjon lansert av en journalist som kjenner alle: Philip de Deulveldt.

De Dieuleveult og hans følgesvenner våknet opp i godt humør, klare til å treffe denne solfylte fridagen på høyre fot. Målet deres er å fortsette nedstigningen nedover Zaire, hvis flyt er 50 000 m3 per sekund. En formidabel fiende, nummer to i verden bak den uovervinnelige Amazonas. Etter å ha drukket kaffen sin, veldig nær en sekk juice, er de Dueveldt lamslått.

Han drukner tankene sine i bekken. 34-åringen er en eventyrer i hjertet. Eventyret renner gjennom hans årer. Dette er grunnen til at han fra tid til annen organiserer slike utflukter med vennene sine for å koble seg fra den angstfremkallende medieverdenen.

Men mens alle disse små menneskene gjør seg klare, kommer 2 av vennene hans for å si at de gir opp. Målet med dagen var å krysse Inga-fossen som var vanvittig. Da de ankom, advarte innbyggerne i området dem: de ble ansett som ufremkommelige.

READ  Rakettfabrikk beskytter Augsburg europeiske lanseringssted - SatNews

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *