«Please leave»: Japans advarselsmelding til innbyggerne etter rakettoppskyting fra Nord-Korea

Japan ba tirsdag noen innbyggere om å evakuere og gå til tilfluktsrom etter at Nord-Korea avfyrte et uidentifisert ballistisk missil. «Ser ut som Nord-Korea har skutt opp et missil. Vennligst evakuer til bygninger eller under jorden»Advarselen, utstedt av regjeringen klokken 7:29 (2229 GMT mandag), gjaldt to regioner i landets nord, ifølge den nasjonale kringkasteren NHK.

I Tokyo sa regjeringen at Nord-Korea så ut til å ha avfyrt et missil mot Japans nordlige hovedøy Hokkaido og landets nordøstlige Aomori-prefektur, rapporterte nyhetsbyrået Kyodo. Den japanske kystvakten bekreftet også den nordkoreanske rakettoppskytningen.

Japans statsminister Fumio Kishida sa tirsdag at Japan på det sterkeste fordømte oppskytingen av en nordkoreansk missil som Tokyo mener fløy over landets territorium. «Et ballistisk missil kan ha passert landet vårt før det falt i Stillehavet. Dette er en gjentatt og nylig voldshandling etter oppskytingen av et ballistisk missil. Vi fordømmer det på det sterkeste.»MR. Kishida fortalte journalister.

Ifølge det sørkoreanske militæret satte missilet kursen mot Japanhavet tirsdag (lokal tid). Ingen andre detaljer ble frigitt. Missilet ble skutt opp som en del av en intensiv testkampanje lansert av Pyongyang. «Ballast», sa det sørkoreanske militærets overkommando i en pressemelding, uten ytterligere detaljer. Dette er den femte slike provokasjon siden slutten av forrige måned, rapporterte nyhetsbyrået Yonhap.

Atomvæpnede Nord-Korea har allerede testet to andre missiler på lørdag, mens FNs resolusjoner forbyr testing av enhver ballistisk missil. Den har startet en intensiv våpentestkampanje i år, som kulminerte med utskytingen av fire kortdistanse ballistiske missiler forrige uke.

Nord-Koreas nylige mengde missiltester blir av eksperter sett på som et svar på nylige manøvrer til sjøs fra sørkoreanske og amerikanske styrker. Hangarskip «USS Ronald Reagan» Han deltok også i disse fire dager lange marineøvelsene. Det er første gang et amerikansk hangarskip har blitt utplassert til Sør-Korea på nesten fire år. Seoul, Tokyo og Washington holdt trilaterale anti-ubåtøvelser 30. september for første gang på fem år.

READ  Fortapt i fjellet visste han ikke antall redningsmenn fordi han ikke visste antallet

Nord-Korea fortsetter å anklage USA for å planlegge et angrep med Sør-Korea gjennom sine militære manøvrer, noe begge land benekter. Pyongyang, som er underlagt FN-sanksjoner for sine våpenprogrammer, søker generelt å maksimere den geopolitiske effekten av sine tester ved å velge det mest beleilige øyeblikket.

Sør-Korea og EU reagerer

Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol avga løftet tirsdag «Bekreftende svar» Folk ble evakuert etter at Nord-Korea tirsdag avfyrte en mellomdistansemissil over Japan.

Dette er den siste «provokasjon» Fra Nord-Korea «Krenker helt klart internasjonale prinsipper og FNs standarder, og (Mr. Yoon) har beordret en sterk reaksjon og (å ta) passende tiltak i samarbeid med USA og det internasjonale samfunnet.»sa lederen.

Charles Michel, presidenten for Det europeiske råd, fordømte på sin side tirsdag «med styrke» A. fordømmer Nord-Koreas avfyring av missiler mot Japan «Urimelig aggresjon».

Skuddet fikk Tokyo til å aktivere varslingssystemet «Et planlagt forsøk» fare «Sikkerhet i regionen»Han twitret. «EU står i solidaritet med Japan og Sør-Korea»han la til.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *