Polen lanserer strategisk ny gassrørledning med Norge

Postet av:

Polen innviet tirsdag en ny rørledning som skal frakte gass fra Norge til Danmark og over Østersjøen. For den polske regjeringen er dette en reell seier, som vil gjøre at landet blir mindre avhengig av russisk gass.

Med vår korrespondent i Warszawa, Martin Chabell

Innsettelsen rørte den polske presidenten. Med denne nye rørledningen vil norsk naturgass fylle tomrommet russerne har etterlatt seg siden krigen startet. Denne lange rørledningen strekker seg nesten 300 kilometer mellom Danmark og Østersjøen, og vil transportere 10 milliarder kubikkmeter gass til Polen hvert år. Dette er nesten halvparten av landets etterspørsel.

Så den nåværende regjeringen ønsker denne nye infrastrukturen velkommen. Statsminister Mateusz Morawiecki ønsker dette velkommen. Rørledningen for frihet, suverenitet, sikkerhet og fred. »

Under en seremoni i det vestlige Polen sa norsk energiminister Terje Ausland: Et viktig skritt på veien mot europeisk uavhengighet fra russisk makt «Dansk statsminister Mette Frederiksen sa at han var glad for det. Åpning av ny gassrute i Europa «.» Alt mulig må gjøres for å eliminere energi som et verktøy for russisk makt «, la hun til.»Sammen skal vi beseire Putin «.

Budskapet er virkelig støttende Viktigheten av dette nye røret. Krig og utslipp på en gassrørledning som forbinder Russland med Tyskland har reist tvil om importen denne vinteren. Den baltiske rørledningen er et løfte om sikker forsyning, men det gjenstår å se når gassen kommer til Polen.

For dersom det forventes leveranser fra 1. oktober, må gassrørledningen vente til januar for å nå omtrent 80 % av kapasiteten. Hvis Norge ikke kan levere sin gass til alle land som etterspør den i vinter, kan den baltiske rørledningen gå med reduserte priser.

READ  Norge er i ferd med å lansere sitt elektriske og autonome lasteskip

► Les mer: Søl i Nord Stream-gassrørledningene: Sabotasjehypotesen i det offentlige sinnet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *