Polen og Baltikum hindrer Merkel og Macron i å presse på for samtaler med Putin

Frankrike og Tyskland krever EU-toppmøte Russlands president Vladimir Putin Det ble blokkert torsdag kveld etter hard motstand fra Polen og de baltiske statene.

På et møte i Det europeiske råd vurderte EU-lederne å flytte sin utenrikspolitikk mot Moskva, en uke etter at USAs president Joe Biden møtte Putin i Genève.

Medlemsstatene, særlig Russlands grensenasjoner, ble rasende etter at Paris og Berlin ble blinde på onsdag med et forslag i siste øyeblikk.

Angela Merkel og Emmanuel Macron forsøkte å gjenoppta EU-Russland-samtalene, som ble stoppet etter at Russland ulovlig annekterte Krim fra Ukraina i 2014, men planen ble forpurret torsdag.

“Vi kunne ikke være enige i dag om at vi skulle møte på høyeste nivå umiddelbart,” sa Merkel etter de mislykkede samtalene i Brussel.

Merkel sa at lederne ble enige om å opprettholde og utvikle et “dialogformat” med Russland.

“Jeg ville elsket å se et dristig skritt her, men dette er også bra på denne måten, og vi vil fortsette å gjøre det,” sa han.

Litauens president Gi ஸ் nas N செ sda sa til reportere i Brussel at “det ikke vil være noen møter med Russland på nivå med EU-ledere”, “som å prøve å involvere en bjørn i å holde en gryte med honning trygg.”

“Vi ser forverringen av våre forhold til Russland, og vi ser nye former for aggresjon i Russlands oppførsel,” sa han.

Tidligere torsdag kalte den ukrainske utenriksminister Dimitrov Kuleba, et ikke-EU-medlem, det tysk-franske trekket for en “farlig avvik” fra EUs økonomiske politikk mot Moskva.

“Vi trenger en dialog for å forsvare våre interesser,” sa den franske presidenten Macron i den belgiske hovedstaden.

READ  Julie Boyd: Dronningens representant i Canada går ut og hevder å ha torturert personale med tårer Utenriksnyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *