Polens statsminister advarer EU -ledere om fremtidige trusler fra EU


MR. Ifølge Moraviecki er dette “en farlig hendelse som truer fremtiden for vår fagforening”, men han lovet at Polen ville forbli et “lojal medlem” av EU. Han oppfordret europeiske ledere til å “åpne opp for samtaler” om EU -reform.

“Jeg håper inderlig at vi kan finne en løsning som styrker vårt EU, i en følelse av gjensidig respekt og forståelse, uten å pålegge andre vår vilje,” sa han.

Brevet ble sendt før toppmøtet mellom europeiske ledere denne uken, og ble levert tidligere denne måneden, etter en kjennelse fra den polske forfatningsdomstolen, som setter spørsmålstegn ved sosialrettens forrang.

Dommen ble mye kritisert av andre EU -medlemmer, som Frankrike og Tyskland, men ikke av Ungarn. Ifølge mange analytikere vil dette være det første trinnet i Polens avgang fra EU.

Den polske domstolen slo fast at visse deler av EU -traktaten var “inkonsekvent” med den polske grunnloven og advarte EU -domstolen mot å blande seg inn i rettsreformer i Polen.

Disse reformene, gjennomført av det høyreorienterte folkepartiet, lov og rettferdighet (PiS) ved makten i Polen, har vært gjenstand for mange års strid mellom Warszawa og Brussel.

Mens den polske regjeringen sier at de er nødvendige for å utrydde rettslig korrupsjon, mener EU at de kan undergrave demokratiske reformer ved å undergrave uavhengigheten til rettsapparatet.

READ  Restaurant 6 nekter å dele 1600 i separate regninger og inviterer politiet til fest klokken 25.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *