Politiet i Hong Kong løslater amerikansk aktor arrestert med demokratiske tall | Hong Kong

En av 53 arresterte Hong Kong Onsdag sa den amerikanske advokaten John Clancy at det ikke var noen videre henvendelse.

Politiet vil begynne å løslate de gjenværende fangene på torsdag, rapporterte lokale medier Uovertruffen av politikere, kampanjer og aktivister Påstander oppsto om at deres avholdelse av en demokratisk folkeavstemning brøt den nasjonale sikkerhetsloven (NSL) pålagt av den kinesiske regjeringen.

Enkeltpersoner, Dette inkluderer tidligere lovgivere, akademikere, sosialarbeidere og studenter, Blir løslatt mot politiets kausjon i påvente av anklager og må rapportere tilbake med jevne mellomrom. Clancy blir arrestert, En fremtredende Hong Kong-advokat og amerikansk statsborger, markerte den første bruken av National Security Act (NSL) mot en utlending.

Clancy, styreleder for den asiatiske menneskerettighetskommisjonen i sentrum av beskyldningene og kasserer for en gruppe tilknyttet demokratiske prester, ble arrestert onsdag under et politirazzia mot advokatfirmaet Ho, Tse, Wai og Partners. Advokatfirmaet hans fortalte Reuters.

Lokale medier rapporterte også torsdag at aktivister Joshua Wong, som allerede soner en 13-måneders dom, og Tham Tak Chi, som er varetektsfengslet, er arrestert på nytt for relaterte anklager.

Rundt 1000 polititjenestemenn ble arrestert for å ha raidet på 72 studiesteder og arrestert 53 personer, inkludert 45 menn og åtte kvinner i alderen 23 til 79 år, for å «undergrave statsmakten», som er den største massearrestasjonen siden innføringen av nasjonal sikkerhetslov? I juni. Det doblet antallet personer som ble arrestert for brudd, og politiet utelukket ikke arrestasjoner.

I de uoffisielle valgene i fjor ble 53 personer arrestert – inkludert kandidater.

Ledende kandidater ved suppleringsvalget stemte 600 000 for å avskjedige Hong Kong: et flertall i lovgiveren med 70 seter stemte for Lams avgang.

READ  Annektering av 4 ukrainske regioner: EU tar en ny runde med tiltak mot Russland

Myndighetene på det tidspunktet anbefalte og bekreftet onsdag at de betraktet det som en lydighet under NSL, som har livstidsdom for mer alvorlige forbrytelser.

Alan Leong, advokat og medlem av Civic Party, kalte forslaget «ekstremt absurd» og sa at retten til å stemme mot loven er nedfelt i Hongkongs konstitusjonelle grunnlov.

Torsdag stilte også den etableringsrettslige lovgiveren Michael Dean og visepresidenten for Kinas National People’s Congress spørsmålstegn ved påstandene.

“De sier de vil motsette seg alle [the bills] Uansett innhold … men nivået på brudd på det [the NSL] De må bruke ulovlige midler for å oppnå det. ” Han sa på RTHK radio. «Så det stiller spørsmål om hvordan det er ulovlig å ha en primær … selv de grunnleggende partiene har sine egne valg.»

Hvis myndighetene bare er opptatt av å straffe folk for deres formål, vil ikke NSL.

Hvis påtalemyndighetene ikke får anklagene, vil det være et «klask i ansiktet» til regjeringen fordi det avslører at de ikke forstår loven, og dette vil splitte Hong Kong-samfunnet ytterligere, sa han.

Senioraktivist Lee Seok-yan sa til Guardian at arrestasjonene var «absurde». “[The alleged crimes] De er ikke langt fra noe relatert til nasjonal sikkerhet, men de bruker fortsatt loven, ”sa han.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *