Politiet sier at Martin Bashirs Diana-intervju ikke vil møte kriminell etterforskning UK News

Metropolitan Police sier BBC-journalist Martin Bashir ikke vil møte kriminell etterforskning på grunn av dokumenter relatert til et intervju med prinsesse Diana.

Journalisten ble beskyldt for å ha forfalsket kontoutskrifter for å få nøkkelidentifikasjon med Panorama-intervjuet Prinsesse av Wales I 1995.

Men i en uttalelse sa tjenestemenn at de hadde mottatt juridisk rådgivning fra innenlandske påtalemyndigheter, uavhengige rådgivere og statsadvokatens tjeneste og at de hadde bestemt at det var “ikke hensiktsmessig” å starte en kriminell etterforskning.

Dokumenter ble sagt å ha blitt brukt til å falske påstander om at tjenestemenn ble betalt i bytte mot informasjon om prinsessen.

Dianas bror Earl Spencer sier at han fikk vist dokumentene og gikk for å gjenforenes med søsteren Bashir – Earl sa at han ikke hadde gjort det hvis han ikke hadde blitt villedet.

Bilde:
Earl Spencer kritiserte BBC

Alan Waller, som jobbet for Earl Spencer som forsvarssjef, sier at han var underlagt falsk dokumentasjon, så han kom med en formell klage til styrken.

Påstandene er “nøye vurdert av spesielle detektiver,” sa Med Police Commander Alex Murray.

Mer fra Metropolitan Police

Han fortsatte: “De mottok juridisk rådgivning fra Metropolitan Police Attorneys, Independent Advisers og State Attorney Service.

”Etter denne detaljerte vurderingen og å se på rådene vi har mottatt, har vi bestemt at det ikke er hensiktsmessig å iverksette en kriminell etterforskning av disse påstandene.

“Ingen ytterligere tiltak vil bli tatt.

“I dette tilfellet, som i resten, vil vi evaluere det hvis vesentlige nye bevis kommer til syne.”

November, Merknad av Diana Hans beslutning om å snakke med kamera ble funnet å ikke ha noen innvirkning på falske kontoutskrifter, som ble oppdaget av BBC, som opprinnelig sa at det håndskrevne brevet ikke var i dets besittelse.

READ  Etter dronningens død vil prins Philip bli begravet på sitt siste hvilested

Diana og Charles skilte seg i 1996 – et år etter intervjuet, og året etter ble prinsessen drept i en bilulykke i Paris.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *