Polske kvinner markerer kvinnedagen i protest mot abortforbud Polsk politi Norsk Tyskland fra middelalderen

Kvinners rettighetsaktivister i Polen er fanget mellom årsakene til å feire den internasjonale kvinnedagen på mandag og den tunge følelsen av at de står overfor en lang krig.

Årets kvinnedag, preget av protester, kommer i stor grad etter at det totale forbudet mot abort i det romersk-katolske landet trådte i kraft i januar, som en del av det konservative regjeringspartiets lov og rettferdighet

Men i kjølvannet av en demonstrasjon i Warszawa Polen av Marta Lambert, leder av den polske kvinnestreiken, til Associated Press, vokser et land i støtte til en liberalisert abortlov.

Hun og andre bevegelsesledere tror bestemt at prosessen med sosial endring til slutt vil favorisere deres kamp for reproduktiv frihet. Mandagens demonstrasjon fokuserer på abortrettigheter, men krever mer statlig støtte til in vitro-praksis og seksualundervisning.

“Vi har grunner til å feire fordi vi er en massebevegelse, vi er det eneste landet som blir så sekulært så raskt, det blir så feministisk så raskt,” sa Lampard.

Rundt henne strømmet tilhengere av kvinnestreiken inn på kontoret i Warszawa, og forberedte bannere og andre gjenstander for deres “Women’s Compromise Day” protest timer senere.

Demonstrasjonene mandag var relativt små sammenlignet med masseprotestene de siste månedene. Imidlertid konfronterte demonstrantene et stort antall politier, som dannet rundkjøringer for å kontrollere mengden i et bestemt område. Erklært ulovlig av politiet for brudd på begrensningene Epidemiologisk publikum krevde også myndighetene å identifisere og løse fra folket, og det var noen tvister.

“Vi blir angrepet av religiøse ekstremister, dette er en internasjonal bevegelse. Så kvinner i forskjellige land, vi må konfrontere og kjempe mot det,” sa han. “Det skjer med oss ​​alle: Argentina, amerikanerne, polakkene, til kroatene. “

Aktivister bemerket at polske kvinner utfører abort uansett hva loven sier, noen tar piller og andre reiser til Slovakia, Tyskland, Norge eller andre land.

“Hvis en kvinne ønsker å ta abort, kan ingenting stoppe henne,” sa aktivisten Marta Kresnov, som sa tiltaket mot abortrettigheter var en del av en større offensiv mot demokrati i Polen.

“Abort er bare en del av denne filmen,” la han til. “Vi er alle veldig slitne, men vi har krefter til å prøve å endre ting. Denne situasjonen er ikke bra, og det er verdt å kjempe for.”

Suzanne bemerket at mange aktivister har blitt arrestert, siktet for forbrytelser eller overfor politivold under protester.

“Det kan ikke være forgjeves, det kan ikke være noe,” sa han.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *