Pompeo løfter sanksjoner mellom USA og Taiwan for å irritere Kina | Taiwan

Utenriksminister Mike Pompeo oppfordret lørdag til å oppheve begrensningene i kommunikasjonen mellom amerikanske tjenestemenn og deres taiwanske kolleger, noe som kan provosere og eskalere Kina. Spenninger mellom Beijing og Washington I dagene frem til Donald Trumps fallende presidentskap.

Kina hevder å ha styrt demokratisk og uavhengig Taiwan Som sitt eget territorium, fortsetter å beskrive Taiwan Den viktigste saken i forholdet til USA.

USA, som de fleste land, har ikke offisielle forbindelser med Taiwan Trump-administrasjonen Økt støtte med våpensalg og lover for å hjelpe Taiwan med å takle kinesisk press.

I en uttalelse sa Pompeo at det amerikanske utenriksdepartementet i flere tiår hadde utviklet komplekse interne begrensninger for kommunikasjon med taiwanske kolleger fra amerikanske diplomater, tjenestemedlemmer og andre tjenestemenn.

«I et forsøk på å blidgjøre det kommunistiske regimet i Beijing, tok den amerikanske regjeringen disse trinnene ensidig,» sa Pompeo. «Jeg kunngjør i dag at jeg vil fjerne alle disse selvbegrensningene.»

Det økonomiske og kulturelle representantkontoret i Taipei i USA, Washington, som fungerer som Taiwans uoffisielle ambassadør, sa at tiltaket viser «styrken og dybden» av det amerikanske forholdet til Taiwan.

– Diskriminering har blitt eliminert i flere tiår, sa P-Kim Hsiao, Taiwans representant for USA, på Twitter. «En flott dag i vårt bilaterale forhold. Jeg verdsetter alle muligheter.»

Retningslinjene begrenset stedene hvor representanter for enhver regjering kunne møtes, og lagene fikk lov til å delta på Taiwans nasjonaldagsfeiring. Den sa også at USA ikke skal omtale Taiwan som et «land» eller en «regjering.»

De siste årene har retningslinjene blitt mindre og mindre fulgt, og offisiell endring er ikke uventet. Taiwans garantilov av 2019 Notert De selvpålagte begrensningene «førte til utilstrekkelig kommunikasjon på høyt nivå» og bør gjennomgås og utstedes på nytt innen 180 dager.

READ  Voldelig politiintervensjon filmet i Frankrike etter "sterk nektelse å følge" (VIDEO)

Talsmann for Biden Change Committee Fortalte Financial Times Den påtroppende presidenten lovet «Taiwan Relations Act of 1979», som definerte forholdet mellom de to regjeringene og en kinesisk politikk i USA.

«En gang i kontoret vil han fortsette å støtte en fredelig løsning på problemene med tverr-diabetes i tråd med folks ønsker og beste for folket i Taiwan,» sa talsmannen.

USAs ambassadør i FN Kelly Croft besøker Taiwan neste uke for møter med senior taiwanske ledere. Kina Trump-administrasjonen advarte torsdag om at den lekte med ild.

Under de to siste besøkene nærmet seg kinesiske krigsfly øya i august og september: USAs utenriksminister Alex Azhar og understatssekretær Keith Krach.

USA er en sterk internasjonal tilhenger og våpenleverandør til Taiwan, og er forpliktet til å tilby mekanismer for selvforsvar i henhold til Taiwan Relations Act fra 1979.

«Dagens rapport anerkjenner at forholdet mellom USA og Taiwan bør og ikke bør styres av de selvpålagte begrensningene i vårt permanente byråkrati,» sa Pompeo.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *