Porsche -familien støtter det tyske rakettfirmaet for å konkurrere med Elon Musk

Et tysk rakettfirma har sikret familiens støtte bak sportsbilprodusenten Porsche når landet søker å bygge en lokal rival for Elon Musks SpaceX.

Isar Aerospace hentet inn 75 millioner dollar (54 millioner pund) i en finansieringsrunde støttet av investorer som Porsche, som fremdeles eies av Porsche -dynastiet med samme navn.

Isar, en spin-off fra det tekniske universitetet i München, bygger en lett rakett designet for små satellitter, med målet om å tilby billigere og mer fleksible oppskytninger enn nåværende ledere.

Den nye investeringen bringer totalfinansiering på Isar til $ 180 millioner dollar, med ytterligere støtte fra eksisterende investorer Airbus Ventures og Lakestar.

Investeringen kommer en uke etter at Amazon -grunnlegger Jeff Bezos lyktes med å fly til kanten av verdensrommet ombord i selskapets Blue Origin New Shepard -rakett.

Romløpet intensiveres ettersom Bezos konkurrerer med andre milliardærer, inkludert Sir Richard Branson og Musk.

Storbritannia deltar også i handlingen, med statens kjøp av bredbåndssatellittselskapet OneWeb i fjor, og planlegger å åpne en romhavn i Cornwall fra 2022.

Isar håper å utnytte etterspørselen etter raketter med liten kapasitet ettersom selskaper ønsker å skyte opp stjernebilder bestående av hundrevis av små satellitter med lav bane.

Oppstarten sier at det vil gjøre lanseringene mer fleksible ved bruk av engangsraketter som er designet for å bære nyttelast på ca 1000 kg, sammenlignet med 20 000 kg nyttelast som kan settes i bane ombord på en SpaceX. Falcon 9 gjenbrukbar.

READ  7. kropp gjenopprettet fra et gjørmeskred i Norge; 3 mangler fortsatt | Voice of america

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *