Postdoktorgrad i epidemiologi / statistikk / human genetikk arbeider ved UNIVERSITY OF HELSINKI

Det finske instituttet for molekylær medisin (FIMM) er et internasjonalt forskningsinstitutt som fokuserer på human genomikk og personlig medisin ved Universitetet i Helsingfors. I begynnelsen av 2017 ble FIMM med i det nye senteret for biovitenskapelig forskning ved Universitetet i Helsingfors, Helsinki Institute of Life Sciences HiLIFE, som en operativ enhet. FIMM integrerer molekylær medisinforskning, teknologisenter og biobankinfrastrukturer under ett tak, og fremmer translasjonsforskning i svært utfordrende prosjekter, spesielt innvirkningen av finsk befolkningsgenomsinformasjon på helse og personlig medisin, individualisert kreftmedisin og digital molekylær medisin. FIMM er en del av EMBL Nordic Association for Molecular Medicine, sammensatt av European Molecular Biology Laboratory (EMBL) og sentrene for molekylær medisin i Norge, Sverige og Danmark, og EU-LIFE Community.

Konsortiet INTERVENE (https://www.interveneproject.eu/) er et 5-årig, EU-finansiert prosjekt på € 10 millioner som har som mål å utvikle og teste neste generasjons verktøy for forebygging, diagnose og personlig behandling av sykdommer ved hjelp av det første settet med genom- og helsedata mellom USA og Europa og integrering langsgående og sykdomsrelevante omics. data om genetiske risikoscore. Konsortiet inkluderer 18 samarbeidspartnere fra 11 land.

Koordineringssenteret for det finske instituttet for molekylær medisin (FIMM) ved Universitetet i Helsingfors leter etter to gode og motiverte postdoktorale forskere for å bli med i INTERVENE under veiledning av professor Samuli Ripatti og Dr. Andrea Ganna. Begge stillingene er fullfinansiert i 2-3 år med en ekstra mulighet for forlengelse. Vi tilbyr utfordrende arbeid i et svært internasjonalt, kollegialt miljø med en enestående mengde helse- og genetisk informasjon for opptil 1,7 millioner mennesker.

Om vår forskning:

Professor Samuli Ripatti (https://www2.helsinki.fi/en/researchgroups/complex-disease-genetics) er viseadministrerende direktør for FIMM, professor i biometri ved Det medisinske fakultet og direktør for Center of Excellence in Genetics of Complex Diseases of the Academy of Finland. Han er også tilknyttet Broad Institute of MIT og Harvard, MA, USA. Hans forskningsgruppe har gjort grunnleggende funn for å forstå sammenhengen mellom genetisk variasjon og risikofaktorer for kardiometabolske sykdommer og vanlige kreftformer. Ripatti-gruppen lager også statistiske og beregningsmodeller for å estimere risikoen for komplekse sykdommer og har spilt en nøkkelrolle i ledende finsk genotyping og sekvensering, inkludert FinnGen.

READ  Tre russiske ballistiske missilubåter har nettopp dukket opp sammen gjennom arktisk is

Dr. Andrea Ganna (https://www.dsgelab.org/) er EMBL-gruppeleder ved FIMM og instruktør ved Harvard Medical School og Massachusetts General Hospital. Hans forskningsvisjon er å integrere genetiske data og informasjon fra elektroniske helseregistre / nasjonale helseregistre for å forbedre tidlig påvisning av vanlige sykdommer og folkehelseintervensjoner. Nylig mottok Dr. Ganna et første tilskudd fra ERC for å studere anvendelsen av metoder for kunstig intelligens for prediksjon av hjerte- og karsykdommer.

Stillingsbeskrivelse og kvalifikasjoner:

INTERVENEs første postdoktor vil koordinere en multinasjonal klinisk pilotstudie for brystkreft om oversettelse av genetisk informasjon til stratifisert behandling og screening. Kandidater bør fortrinnsvis ha erfaring innen klinisk eller medisinsk genetikk, eller epidemiologi / folkehelse med statistikk / datavitenskap / epidemiologiske ferdighetssett og interesse for å utvikle verktøy for å hjelpe klinikere med å ta genetisk informerte beslutninger i deres behandlingsvalg og kreftscreening.

INTERVENEs andre postdoktor vil arbeide med utvikling og anvendelse av neste generasjons risikovarslingsverktøy og toppmoderne pilottilnærminger for forebygging, diagnose og personlig behandling av sykdommer. Vi leter først og fremst etter kandidater med bakgrunn fra statistikk, maskinlæring eller relatert datavitenskap. Den ideelle kandidaten vil også ha ekspertise innen genetiske prediksjonsmetoder (for eksempel polygeniske risikoscore) fra genomdekkende assosieringsstudier og sekvenseringsdata.

Kandidater må ha medisinsk grad og / eller doktorgrad. eller nærmer seg fullføring av doktorgradsstudier innen genetikk, statistikk, matematikk, informatikk, epidemiologi (genetikk) eller klinisk medisin. Vi verdsetter vitenskapelig uavhengighet, redaksjonell erfaring og evnen til å utvikle og anvende nye teknikker. Sammen med IP vil kandidatene ha felles ansvar for å koordinere prosjektene og veilede doktorgradsstudentene. Kandidater vil ha muligheten til å besøke andre INTERVENE-partnere for forskningsformål.

READ  Redning av nederlandsk skip fra Norge utsatt en dag

Kontrakt og lønn:

Begge stillingene er for en fast periode på 2-3 år med mulighet for forlengelse. Lønnen til stillingen bestemmes i henhold til lønnssystemet til finske universiteter og avhenger av kandidatens kvalifikasjoner. Universitetet i Helsinki tilbyr omfattende tjenester til sine ansatte, inkludert bedriftshelsetjenester og medisinsk forsikring, idrettsanlegg og profesjonelle utviklingsmuligheter. En prøveperiode på 6 måneder vil gjelde.

Hvordan søke:

Søknaden må inneholde følgebrev, CV, publikasjonsliste, kontaktinformasjon til dommerne. Dokumenter må sendes inn som en enkelt PDF-fil.

For å søke, vennligst send inn søknaden din via universitetet i Helsingfors elektroniske rekrutteringssystem ved å klikke på lenken “Søk jobb” nedenfor. Interne søkere (dvs. nåværende ansatte ved Universitetet i Helsingfors) sender inn søknadene sine via SAP HR-portalen. Søk innen 16. mai 2021.

For mer informasjon om stillingen, vennligst kontakt IP-er for rekrutterere: Prof. Samuli Ripatti samuli.ripatti@helsinki.fi); Dr. Andrea Ganna (aganna@broadinstitute.org)

For hjelp med rekrutteringssystemet, ta kontakt med recrutament@helsinki.fi.

Helsingfors institutt for biovitenskap

Helsingfors institutt for biovitenskap (HiLIFE) er et nytt institutt etablert i 2017 som støtter livsvitenskapelig forskning av høy kvalitet på universitetscampuser og fakulteter. HiLIFE bygger på eksisterende styrker og nye rekrutter og partnerskap for å skape et attraktivt internasjonalt miljø for forskere for å løse store utfordringer innen helse, mat og miljø. HiLIFE koordinerer life science forskningsinfrastrukturer og gir tverrfaglig forskningsbasert opplæring.

Helsingfors universitet

Universitetet i Helsinki (UH), grunnlagt i 1640, er et levende vitenskapelig fellesskap med 40 000 studenter og forskere. Det er et av de ledende tverrfaglige forskningsuniversitetene og er blant de 100 beste internasjonale universitetene i verden. Du investerer for tiden mye i biovitenskapelig forskning. UH tilbyr omfattende tjenester til sine ansatte, inkludert bedriftshelsetjeneste og helseforsikring, idrettsanlegg og profesjonelle utviklingsmuligheter.

READ  Tracy Nichols ble kåret til Årets forsker av Animal and Plant Health Inspection Service

Tidsfrist

05/16/2021 23:59 EEST

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *