PP slutter seg til konsortiet som søker vindkraft fra Norge

OSLO, 14. juni (Reuters) – Det britiske oljeselskapet PPL (PPL) har avtalt å utvikle havkraftprosjekter fra Norge i samarbeid med Norges StatKraft (STATKF.UL) og Agar Offshore Wind (AOW-ME.OL). Bedriftene sa mandag.

Hver aksjonær vil ha en eierandel på 33,3% i det lisensierte området Surlez Nortzjo II i den sørlige delen av Nordsjøen, en av de to regionene som er åpnet i Norge.

Dette området er egnet for vindkraftverk under stasjon og gir muligheten til å sitte ved sjøgrensen til Danmark og eksportere strøm til nabolandene.

Konsortiet planlegger også å undersøke muligheten for å levere fornybar energi til å elektrifisere marine olje- og gassanlegg.

“Vårt partnerskap med Agar og PB vil skape betydelige verdier og bidra til Europas energitransformasjon,” sa Statecrafts administrerende direktør Christian Rhine-Donnessen i en uttalelse.

StatCraft har tidligere vært med på å lage marine vindparker utenfor Storbritannia, men forlot virksomheten for flere år siden med henvisning til høyere kostnader.

Med EU som innfører mer ambisiøse mål for å redusere karbondioksidutslipp, virker det økonomisk gjennomførbart at sjøvann synker raskere enn forventet.

Acres offshore air kontrolleres av Norges Acre ASA (AKROL), som også kontrollerer det norske uavhengige oljeselskapet Acre PP (AKRPPOL), hvor PP eier 30%.

Den norske regjeringen sa forrige uke at de vil bygge havveggprosjekter i Sorlez Nordzjo II-området uten subsidier.

Disse prosjektene har vakt stor interesse fra norske og utenlandske energiselskaper som EQNR.OL og det danske ORSTED.CO.

Nerijus Atomitis Report, utarbeidet av Derje Solsvik

Våre standarder: Prinsipper for Thomson Reuters Foundation.

READ  Shetland Fishermen EU-Norway-UK Fisheries Agreement

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *