Premier Oil utnevner tidligere Aker BP Man til ny finansdirektør

25. januar 2021

Premier Oil FPSO Catcher in the North Sea – Kreditt: Premier Oil

UK-baserte Premier Oil har kunngjort den foreslåtte utnevnelsen av Alexander Krane som finansdirektør.

Krane blir utnevnt med virkning etter fullføring av Chrysaor-fusjonen og 15. april 2021. Han vil erstatte Richard Rose, som vil trekke seg som midlertidig administrerende direktør og finansdirektør med virkning fra samme dato.

Krane har mer enn 20 års erfaring innen ulike regnskaps-, kontroll- og lederstillinger i energibransjen. Han startet sin karriere i KPMG, og jobbet i både Norge og USA fra 1999 til 2006.

Etter å ha jobbet som Group Controller for Norse Energy Corp., et junior lete- og produksjonsfirma med virksomhet i Brasil og USA, begynte Krane i Aker ASA som Corporate Controller i 2010. I 2012 begynte han i Det norske oljeselskap ASA som CFO, ansvarlig for alle finansfunksjoner, samt strategi, forretningsutvikling, og fusjoner og oppkjøp. Etter fusjonen med BP Norge i 2016, forble han finansdirektør i det sammenslåtte selskapet Aker BP ASA.

I 2019 forlot Krane Aker BP ASA for å bli Chief Investment Officer i Aker ASA, ansvarlig for Aker ASAs olje- og gassinvesteringer. Han har en Master of Business Administration fra University of Nordland og en MBA fra Norges Handelshøyskole. Krane er også statsautorisert revisor i Norge.

«En ny serviceavtale mellom Alexander og Premier vil bli etablert etter fullføring av fusjonen. Vilkårene er ment å være passende for en administrerende direktør i en gruppe av selskapets størrelse, kompleksitet og natur etter fullføring, som vil ha ta hensyn til hensiktsmessige og anerkjente benchmarking og eksisterende kompensasjonsordninger, «sa selskapet.

READ  Apples AR/VR-headset fokuserte på spill, media og kommunikasjon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *