President Duterte har beordret jakt, internering og arrestasjon av de som ikke er vaksinert

Filippinernes president Rodrigo Duterte har beordret samfunnsledere til å jakte på, arrestere og arrestere de som ikke har blitt vaksinert når de forlater hjemmene sine, da Covit-19-utbruddet er en kvartalsvis prestasjon i øygruppen, sa talsmannen hans fredag.

Talsmann Carlo Nograles sa at ordren ble gitt av Duterte under et møte med Epidemic Response Task Force torsdag kveld.

«Jeg pålegger nå landsbylederne å finne de som ikke er vaksinert og holde seg på plass«, kunngjorde presidenten under dette møtet.»Hvis han nekter å gjøre det, kan han forlate huset og gå til fellesskapet … han kan bli varetektsfengslet«, Han la til.»Hvis han nekter, har landsbyens leder makt til å arrestere personen som nekter, da han er en autorisert person.«.

Talsmannen understreket at ordren var gjeldende over hele landet og at folket skulle underkaste seg myndighetene. «Disse tiltakene, som inkluderer de som ikke er vaksinert, har som mål å beskytte folket vårt fordi det å ikke vaksinere setter alle i fare.«.

Myndighetene i hovedstadsregionen har innført nye restriksjoner på reiser og aktiviteter til uvaksinerte mennesker, inkludert 13 millioner mennesker, slik at de kan forlate hjemmene sine kun av vesentlige grunner.

Hovedstaden og dens omegn har vært i høy beredskap siden begynnelsen av januar på grunn av samlinger i høytiden og Omigron-varianten av Govt-19.

Varselet utvides til 14 andre deler av landet fra søndag.

READ  Forsøk på kidnapping fra Sør-Korea til Nord-Korea: Søkeaksjon iverksatt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *