Presidentvalget 2023: Mata Bonyo slutter til fordel for Moise Katumbi

«Med henvisning til resultatene av arbeidet mitt parti LGD deltok i Pretoria, erklærer jeg min støtte til Moise Katumbi Chabwe som vil være på opposisjonsbilletten i presidentvalget 20. desember 2023,» påpekte kandidat Matada. Ponyo på sin X-konto denne søndagen 19. november.

I en video som går viralt på internett, oppfordrer den tidligere statsministeren til behovet for å skaffe flere stemmer «fremfor alt for å slå maktgrepet» ved å presentere en unik kandidat fra opposisjonen.

Etter en nylig konsultasjon med opposisjonsrepresentanter i Sør-Afrika, fortsatte Matata Ponyo. Moise Katumbi Chabwe fremstår som den mest sannsynlige kandidaten til å representere opposisjonsbilletten representert av de fire store partiene og gruppene som deltok i disse møtene. «.

foran» Med massiv organisert svindel og verden overvåking, er en tilnærming med å bygge en solid og samlet koalisjon i opposisjonen den eneste strategien for å gi mening til vår politiske kamp og gjenopprette håpet til det kongolesiske folket. », understreket Augustine Matata.

Opposisjonskandidatene til presidentvalget i 2023, Denis Mukwege, Delhi Sesanga, Moise Katumbi og Matata Bonyo, har bestemt seg for å danne en ny politisk allianse kalt «Kongo Ya Makasi» i Pretoria, Sør-Afrika. Alliansen har som mål å stille med den generelle kandidaten til opposisjonspartiene i dette valget.

READ  Jennifer Lawrence advarer republikanerne om å håndheve strengere stemmebegrensninger på YouTube PSA

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *