Priest exit via Grindr-applikasjonen eksemplifiserer utbredt datasporing

Da en religiøs publikasjon brukte data om bruk av smarttelefoner for å redusere den seksuelle orienteringen til en høytstående romersk-katolsk tjenestemann, avslørte den et spørsmål utenfor diskusjonen om kirkelæren og det prestelige sølibat.

Med noen amerikanske begrensninger på hva som kan gjøres med den enorme mengden data som selskaper samler inn fra nettsidebesøk, apper og innebygd lokalitetssporing på telefoner, er det liten eller ingen individuell interesse i å stoppe lignende etterretning om politikere, kjendiser og noen andre blir målrettet – eller ondt.

Med henvisning til påstander om “potensiell misforståelse” kunngjorde den amerikanske konferansen for katolske biskoper tirsdag fratredelsen av toppledelsen, monsignor Jeffrey Burr, før en rapport fra det katolske nyhetsbyrået Pillar undersøkte hans personlige kjærlighetsliv.

Pillar hevdet å ha mottatt “kommersielt tilgjengelige” lokasjonsdata fra en leverandør som ikke navngitt Burrills telefon “for å avgjøre om han hadde dratt til homofile og private boliger da han brukte den populære datingappen Grinder blant homofile.

Alvaro Fedoya, direktør for Privacy and Technology Center ved Georgetown Law School, sa:

Personvernaktivister har lenge gjort opprør mot lover for å forhindre slike overgrep, selv om de bare eksisterer i en håndfull stater i USA, og da i forskjellige former. Pedoya sa at Berloyas avfyring skulle ta risikoen for denne situasjonen hjem og til slutt motivere Kongressen og Federal Trade Commission til å handle.

Personvernhensyn blir ofte vurdert i forkortede ord, sa han, “når det virkelig er,” Kan sjefen din utforske seksualiteten din uten å skyte deg? Kan du leve fredelig uten frykt etter et voldelig forhold? ‘

I 2012 vedtok Pedoya som kongressmedarbeider lovgivning som forbyr bruk av smarttelefondata for å tillate overgripere å hemmelig spore hvor ofrene deres befinner seg. Men det ble aldri oppnådd.

READ  ¿Cuánto vale en 2021 y por qué debería invertirse?

“Ingen kan si at dette er en overraskelse,” sa Fedoya. “Ingen kan si at de ikke ble advart.”

Talsmenn for personvern har advart i mange år om at lokalisering og personopplysninger som samles inn og selges av annonsører og brukes av meglere, kan brukes til å identifisere enkeltpersoner, ikke er sikre, bør være og ikke bør reguleres av lover som krever klar godkjenning. Personen som blir overvåket. De sier at smarttelefonbrukere trenger både lovlig og teknisk beskyttelse for å komme tilbake.

Søylen sies å være Burrells “serielle seksuelle overgrep” – homoseksuell aktivitet anses som syndig under katolsk lære, og det forventes at prester vil forbli sølibat. Nettstedet til den elektroniske publikasjonen beskriver det som fokus på undersøkende journalistikk, som “hjelper til med å forbedre sjelens frelse, Kirkens hellige misjon.”

Forfatterne svarte ikke på forespørsler om kommentar torsdag om hvordan dataene ble mottatt. Rapporten sier at dataene kom fra en av datameglerne som konsoliderte og solgte applikasjonssignaldataene, og at en publikasjon inngikk kontrakt med et uavhengig datakonsulentselskap for å autorisere dem.

John Davison, seniorkonsulent ved Center for Electronic Privacy Information, sa at det er meglere som tar tusenvis av dollar i måneden for store mengder lokasjonsdata, hvorav noen selges ikke bare til annonsører, men også til utleiere, garantister og bounty. jegere. Han sa at noen som ser dataene til en bestemt person som “reverse engineer” fra hele settet, kan få dem fra flere kunder i datakjeden.

“Å få stedsdata fra mobiltelefoner er utrolig og forvirrende,” sa Davison. “Det er så enkelt som et bestemt parti kan gjøre det.”

READ  Limerick skal føre til stabile byer i EU

Den amerikanske senatoren Oregon Democrats sa at hendelsen bekreftet uærligheten til en bransje som feilaktig hevder å beskytte personvernet til telefonbrukere. Sa Ron Wheaton.

“Eksperter har i mange år advart om at data samlet inn av reklamebyråer fra amerikanernes telefoner kan brukes til å spore dem og avsløre personlige detaljer om deres liv. Dessverre har de rett, ”sa han i en uttalelse. “Datameglere og reklamebedrifter har løyet for publikum og forsikret dem om at informasjonen de har samlet inn er anonym. Som dette forferdelige kapitlet viser, er disse påstandene falske – enkeltpersoner kan spores og identifiseres.”

Wyden og andre lovgivere ba FDC i fjor om å undersøke avdelingen. Til dette sa han: “Amerikanerne må raskt beskyttes mot disse opprørende personvernbruddene, og kongressen må vedta omfattende føderal personvernlovgivning.”

Tidligere i år sa Norges Data Privacy Monitoring Group at Grinder ikke lovlig delte personlige brukerdata med flere tredjeparter, noe som kan resultere i en bot på $ 11,7 millioner (100 millioner norske kroner), tilsvarende 10% av Californias globale inntekter. .

Data som er lekket til reklameteknologibedrifter for målrettet reklame kan omfatte GPS-posisjon, brukerprofilinformasjon og det enkle faktum at enkelte personer bruker kvernen, noe som indikerer deres seksuelle legning.

Datatilsynskommisjonen har sagt at deling av slik informasjon kan sette noen i fare. Den argumenterte for at måten brukere ba om tillatelse til å bruke informasjonen deres brøt EUs krav “for riktig samtykke”. Det sa at brukerne ikke fikk muligheten til å unngå å dele data med tredjeparter, og ble tvunget til å akseptere Grinders personvernregler fullt ut, og at brukerne ikke ble ordentlig informert om datadeling.

READ  Desafío de la mega operación de seguridad en Binamar

Annonsepartnere som har delt kvernedata med Twitter, AT & Ts Sander-tjeneste og andre reklameteknologiselskaper som OpenX, Atcolony og Smato, sa den norske vakthunden. Undersøkelsen fant lignende datalekkasjeproblemer i andre populære datingapper som Occupy og Tinder, etter en klage fra en norsk forbrukergruppe.

I en uttalelse kalte Grinder The Pillar-rapporten en “uetisk, homofil heksejakt” og sa at han “ikke trodde” at det var kilden til dataene som ble brukt. Selskapet sa at det hadde retningslinjer og systemer for å beskytte personopplysninger, men sa ikke når de ble implementert. Søknadens søyle mottok informasjon om 2018, 2019 og 2020 i Burr.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *