Prinsesse Astrid Handikapforening – Royal Central

Foto: Sven GJ Gerulson, The Royal Court

Prinsesse Astrid av Norge har fremhevet innsatsen fra Norsk Handikapforening for å bedre situasjonen for funksjonshemmede.

I løpet av foreningens 90-årsjubileum på lørdag sa kong Haralds eldre søster at likebehandling av funksjonshemmede ikke ville være mulig uten Foreningen for funksjonshemmede.

Prinsessen sa: ”Likebehandling hadde ikke vært mulig uten Norsk funksjonshemningsforening. Modige kvinner og menn har jobbet og kjempet for sine medmennesker i flere tiår. Handikapforeningen har vært en sterk og tydelig stemme. Du har en klar visjon om å skape et samfunn der mennesker med nedsatt funksjonsevne har de samme mulighetene til å leve, bidra og delta fullt ut i henhold til egne preferanser, evner og interesser. ”

Deretter la han til: “Ved å forbedre og forbedre individers liv har du gjort Norge bedre. Dermed kan alle leve som fulle mennesker, med verdighet og godt liv. For det må du ha en stor takk. ”

Prinsesse Astrid kommenterte ikke personlig, men la i stedet ut en video av seg selv som snakket om foreningen på Royal Courts nettsted.

Norsk Handikapforening ble stiftet i januar 1931 og vokste på grunn av det økende antall funksjonshemmede i Norge etter andre verdenskrig. Den ble etablert tidlig på 1900-tallet fordi mennesker med nedsatt funksjonsevne hadde visse rettigheter.

Organisasjonen har omtrent 12 824 medlemmer i 153 lokale grener, ni regionale grener, ti nasjonale diagnostiske komiteer og ungdomsgrupper.

READ  Bjervic sier at utøvere må konkurrere i verdensmesterskapet for å delta i verdensmesterskap

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *