Pro-Putin russiske syklister starter «patriotisk» rally mot Berlin: «Dette er russisk land, dette er mitt fedreland!»

«Krigen vil ikke stoppe våren! Dette er hovedbudskapet til partiet i dag,» sa Zaldastanov i et intervju med AFP før demonstrasjonen startet.

«Til tross for alle vanskelighetene Russland står overfor, er vår ambisjon om seier evig,» sa han og la til at alt må gjøres for å «bringe seieren nærmere» det russiske militæret i Ukraina.

Mange rallydeltakere viftet med russiske og sovjetiske flagg. Noen festet bokstaven «Z» på motorsyklene sine, symbolet på den «russiske spesialmilitære operasjonen» som ble lansert i februar 2022 i Ukraina.

Rallyet ble kalt «Seiersveier», og tok opp det tradisjonelle slagordet til den russiske offensiven i Ukraina: «Vi vil ikke svikte folket vårt».

©AFP eller lisensgivere

I følge arrangørene vil syklister bruke 1. mai på å passere gjennom byen Volgograd, tidligere Stalingrad, på Volga, åstedet for en blodig kamp mellom sovjetiske og tyske nazitropper i 1942-1943 som markerte vendepunktet for andre verdenskrig. Mot seier til Sovjetunionen og dets allierte.

De vil fortsette reisen til Donetsk-regionen, hvor de har til hensikt å distribuere humanitær hjelp til russiske borgere og soldater i den sterkt omstridte Donbass-regionen i Øst-Ukraina.

– Folket i Donbas og oss er de samme menneskene, sa 34 år gamle Artyom til AFP før han dro.

«Vi må støtte folket vårt uansett hvor de er,» sa Alexey, en 50 år gammel motorsyklist som hadde kommet helt til Minsk (Hviterussland hovedstad, 700 km fra Moskva) for å delta i rallyet.

Irina Ermolina, 45, en sykepleier, sier at «Nattulvene» regelmessig leverer humanitær hjelp til sårede russiske sivile og soldater i Luhansk- og Donetsk-regionene i Øst-Ukraina.

Etter en omvisning i hovedstaden dro deltakerne tilbake til «sykkelsenteret» for en konsert med «patriotiske» rockegrupper.

READ  Vil du vite hvilket selskap som valgte å forlate Russland eller bli der? Denne amerikanske professoren har satt sammen en komplett liste

«I dag skal vi hedre alle dem som forsvarer vårt moderland», kunngjorde en av musikerne på scenen foran en folkemengde i skinnjakker og hjelmer plassert på bord i nærheten av ølglass.<p>Pro-russiske Putin-syklister fra klubben "Nattulver" Samlet i Moskva for starten av rallyet "Patriotisme" Den skulle passere gjennom det østlige Ukraina og ende i Tyskland 29. april 2023</p>
<p>» width=»768″ height=»474″ fetchpriority=»auto» src=»data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAAMAAAACCAYAAACddGYaAAAAC0lEQVQI12NgwAUAABoAASRETuUAAIIASUVORK5Y/12/2000 N6PWbPAgmRDSA5TcjoxGl0fA=/768 x474 / filters:focal(379×242:389×232)/cloudfront-eu-central-1.images.arcpublishing.com/ipmgroup/RVFSRYE62ZCNFJLMQZK6FBBGEY.jpg 768w» data-sizes=»auto» data-optimumx=»1″/></p></div>
</div><figcaption>    ©AFP</figcaption></figure>
</div>
</div>
<p class=«This is Russian land, this is my motherland!», synger en av gruppene, tatt til hjerte av publikum.

En av deltakerne sa imidlertid at han ikke var enig i partiets «patriotiske» slagord. Jeg liker ikke noe som har med overfall å gjøre, sa 40-åringen, som nektet å bli navngitt.

Arrangørene planlegger å avslutte rallyet i Berlin 9. mai.

Alexander Zaldastanov, en selverklært «venn» av Russlands president Vladimir Putin, er under vestlige sanksjoner for å støtte Russlands annektering av Krim i 2014 og den russiske offensiven i Ukraina.

I mai 2015 ble han utestengt fra å komme inn i Polen da han ønsket å organisere et «Victory Motorcycle Rally» over hele Europa. Forbudet gjorde russisk diplomati sint.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *