Problemer for Pfizer

Pfizer kan bare levere halvparten av antallet vaksiner som forventes i år. Det skriver Wall Street Journal.

Selskapet trakk seg ut i november og sa at de ville levere 100 millioner vaksiner over hele verden innen 2020. Nå er tallet anslått til 50 millioner.

Pfizer gikk ut i november og sa at hvis vaksinen er godkjent, kan legemiddelfirmaet sende 20 millioner doser av vaksinen i løpet av få timer. I følge Wall Street Journal er dette forårsaket av problemer med vaksinedistribusjonen. Imidlertid forventes Pfizer å levere mer enn en milliard volumer innen 2021.

– Økningen i råvareleveringene tok lengre tid enn vi forventet. I tillegg sier en talsmann for Wall Street Journal at de viktigste resultatene av testen kom senere enn vi opprinnelig forventet.

Pfizers vaksine er en av kandidatene som er tilgjengelige i EU og Norge hvis vaksinen er godkjent. Råvarene leveres av amerikanske og europeiske leverandører, men selskapet ønsket ikke å kommentere hvor forsyningsproblemer oppsto.

Pfizer er nå i stand til å forklare hvor forskjellig utviklingen av koronavaksinen er. Vanligvis venter en vaksineprodusent på å kjøpe råvarer til produksjon til vaksinen er godkjent.

Klarhet: Cicard Hartemo, overlege i Statens legemiddelverk, mener at en vaksine kan startes raskt når den først er godkjent.
Se også

Pfizer har aldri produsert en vaksine som heter MRNA-teknologi.

– For denne vaksinen skjedde alt på en gang. Mens vaksinen fremdeles var under utvikling, begynte vi å sette opp forsyningskjeder i mars. Sier en Pfizer-ansatt som snakket til Wall Street Journal.

Leveringsproblemer kan ha konsekvenser for Storbritannia, som har godkjent Pfizer-vaksinen og bestilt over 40 millioner doser.

VAKSINE: Helsedirektør Bjrn Goldwalk snakker om hvordan det vil være å lede vaksinen. Reporter: Bedrageri Andresson. Video: Bjørge Dahle Johansen.
Se også

Norge håper å starte massevaksinering med Pfizers vaksine, men det avhenger av at EU godtar den først. Dette forventes å skje på et møte 29. desember.

READ  Norge bygger et nytt hvalmuseum i form av en hvalhale

Ifølge farmasøytisk produsent gir Pfizer-vaksinen beskyttelse mot Covit-19 i 95 prosent av tilfellene. Ingen alvorlige bivirkninger ble rapportert. Vaksinen tas i to doser med tre ukers mellomrom og forventes å koste 180 kroner per dose.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *