PSG kom under ild fra kritikere etter Mbappé-Galtier-duoens inkonsekvente prestasjoner på flyturen

«Arroganse«,»Ikke se opp«,»Forakt«,»kom deg ut«. En latter var alt som skulle til Kylian Mbappe En motstridende linje følger av Christophe Galtier PSGs bruk av sandflåter i sine operasjoner, i stedet for flere karbonutslippsfly, har utløst en medie- og politisk brannstorm.

«Denne morgenen diskuterte vi med turselskapet for å se om vi kan reise med sandbåt.«, under en pressekonferanse mandag, etter Kylian Mbappés latter, lo han høyt, som svar på et spørsmål om muligheten for å bruke et tog i stedet for et fly.

Scenen ble umiddelbart viral, og utløste rasende reaksjoner.

«MR. Galtier, du har vant oss til mer relevante og ansvarlige svar – snakker vi om det?Sportsministeren svarte på Twitter. Amelie Odia-Castera.

Borgermester i Paris Anne HidalgoDet Marseilles Benoit BayonØkonomiminister Bruno Mayer… Alle slo ned middelmådigheten til treneren og PSG-spissen på det svært sensitive temaet klimaendringer etter en sommer i 2022 preget av tre hetebølger.

Spesielt siden klubben slet med å markere lesningen litt tidlig på mandag.»Alle muligheter for reise til klubbens bortekamper (rundt 25 per sesong)Diskusjoner pågår med SNCF.

300 privattog

PSG sier det er prioritet»Sikkerhet, respekt for offentlig orden, logistikkspørsmål og miljø«, men la merke til at han reiste med buss til Lille,»Hva vi vil gjøre igjen i fremtiden hvis mulig«.

For turen til Nantes på fredag, siterte klubben den forsinkede ankomsttiden og manglende evne til å sikre et returtog for å rettferdiggjøre valget av fly.

«Vi er skreddersydd«Talsmannen for TGV-Intercités reagerte med begrensninger: han innser at sen retur kan være et problem siden linjene ofte er stengt om natten for jobb.

READ  Harme i England, "Dette er en forferdelig avgjørelse"

SNCF tilbyr privatisering av hele tog – som kan gjøre mye for et fotballag (500 seter på en TGV) – eller en eller to førsteklasses biler på et ordinært tog. Han sier han gjorde det 300 ganger i første semester.

En stor utfordring gjelder sikkerhet: hvordan håndtere mengden av fans som venter på PSG-stjernene på en togstasjon i Paris om kvelden? Jernbaneselskapet svarte at de kunne sørge for sikkerhet gjennom Suge (SNCF security) ved hjelp av klubbens sikkerhetstjeneste.

SNCF sørger allerede for transport for flere rugbylag – og vil være ansvarlig for transport av de fleste lagene under verdensmesterskapet i 2023 – men har ikke oppnådd popularitet på PSG-nivå. L1-fotballlag for kvinner og menn bruker også tjenestene deres, sier han, uten å spesifisere hvilke.

En ti minutters flytur

I utenlandske mesterskap er bruk av tog ikke uvanlig. I Spania er La Liga Renfes partner, det samme er Serie A i Italia med Trinitalia. For eksempel er toget ofte brukt av Betis Sevilla, Getafe eller Valencia CF. Men avstandene er forskjellige i Frankrike sammenlignet med andre land.

I Italia er klubbene konsentrert i nord (for eksempel fem klubber i Lombardia alene), så bruk av tog til ligakamper er mer vanlig. Det italienske landslaget reiser selv med tog fra sitt nasjonale treningssenter i Firenze til stadionene på kampdager.

I England, med syv klubber i London, det vil si en tredjedel av mesterskapet, er reisene korte og til og med Manchester- eller Liverpool-klubber nøler ikke med å ta chartertog til hovedstaden. I oktober 2021 var det forvirring rundt Manchester Uniteds flytur. Leicester, 100 miles med bil, ti minutters flytur.

READ  Londons nye mangfoldskommisjon "ikke om fjerning av idoler" | London

Liten påminnelse, det er PSG Offisielt lovet i mars 2021 med FN å støtte miljøet og bærekraftig utvikling. Så den parisiske klubben forsvarer «Utdanning om klimaspørsmål, talsmann for bærekraftige og ansvarlige forbruksmønstre, og kommunikasjon til støtte for klimatiltak.«En pressemelding som virker noe ironisk med den nåværende kontroversen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *